6 yaşındaki kıza cinsel istismar iddianamesi kabul edildi

Türkiye'nin gündeminde 6 yaşındaki bir kız çocuğuna istismar iddiaları var.

H.K.G., 6 yaşındayken  29 yaşındaki Kadir İstekli ile evlendirildiğini ve yıllarca tecavüze uğradığını iddia ederek savcılığa başvurdu.

H.K.G., kendisine cinsel ilişkinin oyun olarak gösterildiğini söyledi.

H.K.G.'nin cinsel istismarı ispatlamak için kayıt altına aldığı konuşmaları da bilirkişi raporu ile birlikte dosyaya sunuldu.

67 yıl 10 ay hapis cezası

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Kadir İstekli'nin, "Çocuğun cinsel istismarı" ve "nitelikli cinsel saldırı" suçlarının zincirleme halde işlenmesinden dolayı artırım uygulanarak 67 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

Anne ve baba hakkında istenen ceza

Baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel'in, "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 22 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

İlk duruşma 22 Mayıs'ta

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Şüpheliler, 22 Mayıs tarihinde ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Baba ilk kez konuştu

Öte yandan H.K.G.'nin babası, ilk açıklamalarını yaptı.

Baba Yusuf Ziya Gümüşel, "Söz konusu haberdeki iddiaların sahibi olan kızımız, İslami ve hukuki kurallara uygun olarak medeni kanunun reşit saydığı yaşta evlenmiş olup, bu konuda ailemizin ve başka kişilerin hiçbir baskısı olmamıştır.

Son yıllarda ailevi sorunlar sebebiyle psikolojik sıkıntılar yaşayan 26 yaşındaki kızımız, birtakım yapıların etkisine girerek, eşinin evinden ayrılmış, başka bir yerde yaşamaya başlamış ve 12.10.2021 tarihinde anlaşmalı olarak boşanmıştır.

Bu süreçte kızımız, etkisinde olduğu yapıların yönlendirmesiyle habere konu dil ve mahiyette birtakım iddialar ile suç duyurusunda bulunmuş olup hazırlanan iddianamenin mahkeme kararı gibi sunulması masumiyet karinesinin ihlalidir." ifadelerini kullandı.

6 yaşındaki çocuğun istismarı iddiaları Türkiye'nin gündeminde

6 yaşındaki kıza cinsel istismar iddianamesi kabul edildi