ABD'li montaj uzmanı o ses kaydını analiz etti

Milliyet'te yer alan habere göre, ABD'nin büyük yayıncı kuruluşlarından McClatchty bünyesindeki Miami Herald gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarını Türkçe bilen siber analist Joshua Marpet'e dinletti.

"5 AYRI KONUŞMA BİR ARAYA GETİRİLMİŞ"

Marpet, tek montajın beş ayrı konuşmanın bir araya getirilmesi olduğunu belirtti. Gazeteye göre daha önce Türkiye'deki bazı davalarda bilişim alanında bilirkişilik yapmış olan Marpet, "Bu kayıt sahteyse, daha önce hiç görmediğim derecede sofistike" yorumunu yaptı.

MONTAJ RAPORLARINA YALANLAMA

Bazı yayın organlarında ses kaydının montaj olduğuna dair ABD'den alınan raporlara ise bizzat kurumlardan yalanlama geldi. John Marshall Media'nın kurucusu John Cheary, Facebook'ta yazdığı duyuruda kaydı analiz etmediklerini belirterek, "Hukuki girişimde bulunacağız. Bu bariz sahtekârlığı yayan medya kuruluşları utanmalı" dedi.

STAR GAZETESİ ZAMAN'I SUÇLADI

Söz konusu yalanlamayla ilgili Star Gazetesi, Zaman Gazetesi'nin, haberlerini çürütmek amacıyla çarpıtıcı bir haber yayınladığını duyurdu.