AK Parti ile CHP koalisyon için görüştü

uöak

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti’nin, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise CHP’nin yetkili organlarını toplarken, temas noktaları olarak belirlenen isimler AK Partili Ömer Çelik ve CHP’li Haluk Koç da ilk kez bir araya geldi. 11.00’de Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda başlayan görüşme sona erdi.

CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç ile Kültür Bakanı Ömer Çelik açıklamalarda bulundu;

"ORTAK KONULAR BELİRLENECEK"

Biliyorsunuz Genel Başkanlarımızın görüşmesinde, şöyle bir yönteme karar verilmişti; öncelikle istişafi görüşmeler yapılacaktı. Bugün konuştuğumuz konu, genel başkanlarımızın görüşmelerinde bir aşamaya gelinirse, bu aşamaya kadar kendi aramızda heyetler olarak hangi ilkeler çerçesinde görüşeceğimiz, hangi mekanda bir araya geleceğimizle ilgili bir karar vermemiz gerekiyor. Ortak konular, çatışılan konular, gri alanlar belirlenecek. Bu hafta sonuna doğru bir araya geliriz, o zaman hangi konularda konuşacağımıza karar vereceğiz. Tüm konu başlıklarını değerlendirmemiz için 10-15 güne ihtiyacımız var.

AK Parti ile CHP koalisyon için görüştü VİDEO

KEŞİF DÖNEMİ

Koalisyon kurulması için partilerin birbirini keşfetmelerine ve anlamalarına yönelik ‘istik- şafi’ görüşmelerde önce yöntem belirlenecek ve heyetler oluşturulacak.

TIKANMA YAŞANIRSA LİDERLER DEVREYE GİRECEK

Partilerin öncelikleri ve ön şartları ortaya konulacak. Temas noktaları bunları liderlere iletecek. Liderlerin onay vermesi durumunda perşembe günü heyetlerin katılımıyla yapılması öngörülen ikinci toplantıda konu başlıkları belirlenecek. Süreç boyunca liderlerin kontrolünde ayrıntılara inilecek. İstikşafi görüşmelerde tıkanma yaşanması halinde liderler devreye girecek. Bu görüşmeler olumlu tamamlanırsa Davutoğlu, ikinci tur için Kılıçdaroğlu’nun kapısını çalacak. Görüşmelerin sonunda AK Parti ve CHP’nin koalisyon hükümeti kurup kuramayacaklarına ilişkin resim net olarak ortaya çıkacak.