Ali Bulaç: AK Parti Çanakkale'den sonra en büyük felaket

Ali Bulaç: AK Parti Çanakkale'den sonra en büyük felaket

Cemaat'e yakınlığı ile bilinen Zaman yazarı Ali Bulaç, bugüne kadar Kemalistler'in bile söylemediği sözlerle AK Parti'ye yüklendi.

Hükümeti ve Başbakan Erdoğan'ı Osmanlı'yı yeniden kurmanın şehvetine kapılmakla suçlayan Bulaç ayrıca "AK Parti Çanakkale Savaşı'ndan sonra en büyük felakettir" ifadelerini kullandı.

İşte Bulaç'ın Bugün gazetesine verdiği röportajdan bazı bölümler;

OSMANLI'YI YENiDEN KURMANIN ŞEHVETiNE KAPILDlLAR

2011 yılında İttihatçı bir ekip Türk dış politikasını ele geçirdi.

* O tarihte, Ergenekon Davası'yla, bahsettiğiniz o İttihatçı ekibin omurgası çökertilmiş değil miydi?

Bunlar, görünürde Ergenekoncular'a karşı olan Ergenekoncular! Sistemli bir biçimde AK Parti'ye sızdılar. Partinin dış politikasını ele geçirdiler. Tıpkı Enver Paşa gibi, yeni bir Osmanlı İmparatorluğu kurmanın şehvetine kapıldılar! 2012 yılının başında Kayseri'de, Ahmet Davutoğlu, "1911 öncesi sınırlara döneceğiz. Kaybettiğimiz bütün toprakları alacağız. Biz olmadan bölgede yaprak kımıldayamaz" dedi. Bu, Sarajevo'dan Yemen'e, Kırım'dan Orta Afrika'ya kadar, 20 milyon kilometrekare üzerindeki 50 ülkeyi ilhak edeceğiz demektir! Türkiye'deki İslamcı ve ulusalcı zihinler hasta! Akıllarında şu var: "Bir İslam birliği ya da bölgesel birlik kurulacak. Bu, Türkiye'nin liderliğinde olacak."

ÇANAKKALE SAVAŞI'NDAN SONRAKİ EN BÜYÜK FELAKET AK PARTİ

* "Devletin uleması" kavramından da bahsedebilir miyiz bu dönemde?

Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Cumhuriyet'i bu şekilde kurmalarına yol açan en önemli sebep, Çanakkale Savaşı'dır. O savaşta 50 bin İslamcı öldü. Medresedeki kitaplarını bırakıp, cephede şehit oldular. Stok bitti! AK Parti de Çanakkale Savaşı'ndan sonra başımıza gelen en büyük felaket! Entelektüellerin hepsini devletleştirdi!

Zihinlerini uyuşturdu. Bunlar Ebu Hanife çizgisinde, sivil olarak mücadelelerine devam etmeleri gerekirken, devletin ideolojisini üreterek post-Kemalizm'i var ettiler. Post-Kemalizm'i şu anda İslamcılar üretiyor.