Amberin Zaman güldürdü

Amberin Zaman güldürdü

Türkiye'yi IŞİD'e destek vermekle itham edip, Kobani saldırıları aracılığıyla Türk-Kürt çatışmasının yolunu açmak isteyen çevreler, bir taraftan da Türkiye ve Erdoğan hakkında uluslararası arenada terör suçlusu algısı oluşturmak istiyor.

Türkiye aleyhinde üretilen her türlü yalan ve iftiraya Cemaat-Aydın Doğan medyası ve gazetecileri de desteğini esirgemiyor. Cemaat gazetesi Taraf ve Cumhuriyet "Türkçe konuşan IŞİD'çi" başlığı altında yayınlanan 30 saniyelik çakma bir videoyu dolaşıma soktu. İnternet sitelerinde ve Twitter'da videoya "Flaş…Flaş…Kobane katliamının korkunç görüntüleri..Türkçe konuşan İŞID’ci neler söyledi?" notunu düştü.

KİMSENİN YÜZÜ GÖRÜNMÜYOR

Nerede çekildiği belli olmayan videoda, hiç kimsenin yüzü görünmüyor, kamera toprak zemini ve beton parçalarını çekiyor. Görüntülerde bir uzun namlulu silahın bir kısmı göze çarparken, önce arkalardan bir konuşma duyuluyor. Ardından çekimi yapan bir şahıs nefes nefese "Evet, bugün 3 koldan Kobani’ye saldırdık… Allah’ın izniyle şu anda kuşatma altındaki kafirler saklanıyorlar” diyor.

ZAMAN: TÜRKİYE IŞİD'İ DESTEKLİYOR ALGISI YÜKSEK

Videonun, algı oluşturmak amaçlı özellikle çekilmiş olduğu ilk izleyişte farkediliyor. Söz konusu videoyu Taraf yazarı Amberin Zaman aynı başlıkla Twitter hesabından paylaşınca alay konusu oldu, çünkü Amberin Hanım çok değil, bir gün önce "Türkiye IŞİD'i destekliyor algısı bölgede yüksek, yazık çok yazık" diye bir tweet atmıştı. Sanki o algıyı kendileri oluşturmuyormuş gibi...

Amberin Zaman güldürdü

Amberin Zaman güldürdü

Türkçe konuşan IŞİD militanları videosu