Arınç'tan çizik kampanyasına sert eleştiri

Arınç'tan çizik kampanyasına sert eleştiri

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, oyunu Yenimahalle Sofuoğlu İlköğretim Okulu'nda kullandı. Eşi Münevver Arınç ile birlikte oy kullanacağı okula gelen Bülent Arınç, sıraya girerek oy kullanmak için bekledi. Yaklaşık 45 dakika oy kullanmak için eşi ile birlikte sıra bekleyen Arınç, kendisiyle birlikte sıra bekleyen vatandaşlarla sohbet etti.

''HERKES SEÇME HAKKINI KULLANMALI''

3069 No'lu sandıkta oyunu kullanan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, oyunu attıktan sonra ‘hayırlı olsun' dedi. Oy kullanmasının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Arınç, seçimin devam ettiğini ve saat 17.00'ye kadar oy kullanılacağını anımsattı. Seçimlere büyük bir ilginin olduğunu vurgulayan Arınç, “Zannediyorum katılım böyle giderse yüzde 80'lerin üzerinde olacak. Bu da çok güzel bir şey. Demokraside herkes seçme hakkını kullanmalı. Ben de eşimle birlikte bir 45 dakika kadar sıra bekleyip ondan sonra oyumu kullandım” dedi.

“ÜLKEMİZ ÖNEMLİ BİR SINAVDAN BAŞARIYLA GEÇİYOR”

Arınç, seçimlere kavuşmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Seçimler zannediyorum huzur içerisinde geçiyor. Güven içerisinde geçiyor. Önce beldemizi yönetecek olanları seçtik. Onlara hayırlı hizmetler diliyorum. Yenimahallemiz için söylüyorum. Ankara Büyükşehir Belediyemiz için mahallemiz için yöneticilerimizi birlikte seçtik. Ben seçim bölgede Bursa'daydım. Gece geldim ve oyumu kullandım. Şimdi Bursa'ya döneceğim ve seçimi orada değerlendireceğiz. Ülkemiz önemli bir sınavı bence başarıyla veriyor. Hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“SOSYAL MEDYADAKİ SORUMSUZLUK DEVAM EDİYOR”

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Arınç, bir gazetecinin “Sosyal medyada bir kampanya başlatıldı ve bu kampanya çerçevesinde ‘bir partiye oy verin diğerinin üzerini çizin.' Bunu nasıl değerlendireceksiniz” diye sorulması üzerine ise “Bunlar yanlış şeyler ama bunlara kimsenin itibar edeceğini zannetmiyorum. Çok şükür hepimiz aklı başında insanlarız. Ama sosyal medyadaki bu sorumsuzluk sadece seçim konusunda değil başka konularda da maalesef devam ediyor. İnsanların uyanık olması, düşünmesi, bunların niçin yapıldığını bilmesi lazım. Onlar nederlerse desinler ben seçmenime güveniyorum. Herkes hangi partiye kullanırsa kullansın bilinçli olarak kullanıyor. Bunlara itibar etmiyor” yanıtını verdi.

“SEÇİMİN GENELİ HAKKINDA OLUMSUZ BİR ŞEY SÖYLEMEK GEREKMEZ”

Hatay'da muhtarlık seçiminde meydana gelen olaylarla ilgili ise Arınç, şunları kaydetti: “Üzücüdür ama olabilir. Türkiye'de 52 milyon insan sandık başına gidiyor ve yüzbinlerce sandıkta oy kullanıyor. Tartışma olabilir. Belki bazı yerlerde kavga da çıkabilir. Önce ölenlere acımamız lazım. Allah rahmet eylesin. Ama bunlar çok lokal olaylardır. Bundan dolayı seçimin geneli hakkında olumsuz bir şey söylemek gerekmez.”