Azerbaycan: 2 bin 300 Ermenistan askeri etkisiz hale getirildi
AA

Ermenistan, Azerbaycan'a karşı işgalci ve saldırgan tutumlarını yeniden başlattı.

Ermeni ordusu, geçtiğimiz gün Azeri sivil yerleşim yerlerine saldırdı. Saldırı sonucu çok sayıda Azerbaycanlı hayatını kaybederken, karşı saldırıya geçildi.

Dağlık Karabağ'da teyakkuza geçen Azerbaycan ordusunun başlattığı harekatla, Ermeni mevzileri ateş altına alındı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın son durumla ilgili yaptığı açıklamasında, gece boyunca şiddetli çatışmaların devam ettiği aktarıldı.

Açıklamada Azerbaycan ordusunun, işgal altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı karşı saldırıda, 2 bin 300 Ermenistan askerinin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

İMHA EDİLENLER

Açıklamada, "27-30 Eylül tarihlerinde 2 bin 300 Ermenistan askerinin öldüğü ve bununla birlikte çok sayıda yaralının bulunduğu, yaklaşık 130 tank ve zırhlı aracın, 200'den fazla top ve füze sisteminin, yaklaşık 25 hava savunma sisteminin, 6 komuta yönetim ve komuta gözlem mıntıkasının, 5 mühimmat deposunun, yaklaşık 50 tanksavar silahının ve 55 otomobilin imha edildiği" bildirildi.

Azerbaycan

S-300 SİSTEMİ DE VURULDU

Dünkü çatışmalarda, işgal altındaki Hocavend ilinin Şuşakend bölgesinde Ermenistan'a ait 1 S-300 sisteminin de etkisiz hale getirildiği belirtilen açıklamada, kaybettikleri mevzileri geri almak için Madagiz yönünde toplanan Ermenistan güçlerinin, bu sabah saatlerinde gerçekleştirdiği saldırının önlendiği ifade edildi.

Açıklamada, tüm cephe hattında askeri operasyonların devam ettiği kaydedildi.

Ermenistan'a ait askeri araçların imha anı VİDEO

Azerbaycan

Azerbaycan

Azerbaycan

Ermenistan askerleri zırhlı araçları bırakarak kaçtı VİDEO

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)