Başbakan Erdoğan Başakşehir Stadı’nın açılışında

erdoğan-futbol

Spor Toto Süper Lig takımlarından İstanbul Başakşehir'e ev sahipliği yapacak yeni stadın açılışı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.

Açılış töreninde aralarında Tayyip Erdoğan, Yıldırım Demirören, Fatih Terim, Acun Ilıcalı ve Rıdvan Dilmen'in bulunduğu isimler bir gösteri maçı yaptı.

Başbakan Erdoğan Başakşehir Stadı'nın açılışında konuştu

Başbakan Erdoğan Başakşehir Stadı’nın açılışında

15'er dakikalık iki devre halinde oynanacak maçı Halis Özkahya yönetti.

Karşılaşmayı yayınlayan Lig TV, Süper Lig maçı ayarında bir yayına hazırlandı.

Yayında 9 kamera ve 1 örümcek kamera görev yaptı.

Başbakan Erdoğan Başakşehir Stadı’nın açılışında

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KONUŞMASI

"Bu muhteşem tesisi ülkemize kazandıran belediye başkanımız ve ekibini, emeği geçen herkesi kutluyorum. Şükranlarımı ifade ediyorum."

"Başakşehir'in bizim için ayrı bir yeri vardır. İlk toplu konut projemizi burada gerçekleştirdik. Şimdi Başakşehir, en güzel, en modern bir semt haline geldi. Şimdi bu statla yeni bir mücevher takıyoruz. Başakşehir'e böyle bir satat gerekiyordu. Hayırlı olsun. Tesisin tamamı 178 trilyon liraya mal oldu."

"İBB'yi ilçe belediyelerimizi spora verdiği destekten dolayı tebrik ediyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığımızı tebrik ediyorum"

"On yıllar boyunca Türkiye, sporda istenen sonuçları alamadı. Uluslararası ölçekte çok başarılı takımlarımız sporcularımız oldu. Nüfusa baktığımızda yeterli olmadığını görüyoruz. Spora yaptığımız büyük yatırımlar zemini güçlendirdi. Buna paralel olarak başarıların arttığını görüyoruz."

Başbakan Erdoğan Başakşehir Stadı’nın açılışında

"Çocuklarımıza sağladığımız yeni imkanlar, spor alanında Türkiey'nin geleceğini çok daha ileri bir seviyeye yükseltecek. İstanbul Başakşehir futbol takımı, bu sezona farklı giriyor. Başakşehirli hemşehrilerime sesleniyorum: Bu akşamki gibi Başakşehir maçlarında da bu stadyumu doldurmaya var mıyız? Bizim Türkiye olarak sporda da eski Türkiye'nin tartışmalarını bırakıp yeni Türkiye'nin yaklaşımlarını koymamız gerekiyor. "

"Sporda siyasetin ve rantn buluşmasını engellemek durumundayız. Son 1 yıl içinde spora bulaştırılan siyaset ve ideoloji sporumuzda yaralar açtı. Bunların tamamını geride bırakıyoruz."

YILDIRIM DEMİRÖREN: BAŞBAKANIMIZ OLDUĞU SÜRECE SIRTIMIZ YERE GELMEZ

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören yaptığı konuşmada Başakşehir stadını överken "Türk sporuna ve futboluna önem veren Başbakanımız olduğu sürece kimsenin sırtı yere gelmeyecek. Bizler federasyon olarak tesisleşmenin önemini görüyoruz. Her yere tesis yapımı konusunda destek olacağız. Başakşehirspor Kulübünü süper ligde görmek istiyorum" dedi

KADİR TOPBAŞ: 10 YIL İÇİNDE 230 SPOR KOMPLEKSİ YAPTIK

Başbakanımızın başlattığı hamle ülkemizde hissedilmiştir. Ulaşımdan alt yapıya, çevreden sağlığa kadar Başbakanımızın başlattığı çalışma stratejilerini geliştirerek hizmetlerini sürdürmeye devam ediyoruz. Başbakanımız İBB yapmış olduğumuz yatırımlar toplamı 68 milyar değerinde olacak. Başbakanım özellikle sizlerin gençlere ve spora olan hassasiyetiniz ülke çapında hissedilmekte. Yeni bir kulüp doğdu Türk futboluna ve sporuna hayırlı olsun diyorum. 10 yıl içinde İstanbul'da 230 spor kompleksini 148 okula spor salonu 60'ı inşa halinde. Gururla ifade edeceğim ki İstanbul'da 7 den 70 spor yapabilme imkanı var. 3 milyonu aşkın sporcu lisansı bulunmaktadır. Spora ciddi yatırımlar yaptık. Özellikle amatör kulüplerimize ve alt yapıya verdiğimiz destek kayda değer ölçüde.

ERDOĞAN VE FATİH TERİM AÇILIŞI YAPTI

Başbakan Erdoğan ve A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, stadın açılışını birlikte yaptı. Stadın adı "İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadyumu" olarak açıklandı.

FATİH TERİM'DEN DUYGU YÜKLÜ KONUŞMA

"Sayın Başbakanım ve değerli misafirler herkese saygılarımı sunuyorum. açıkçası hayatımda ben ülkemin daha iyi ileri gitmesi için futbolculuğumdan gerek milli takımda gerek kulübümde takımlarımızın teknik adamlığında ülkemin ismini en güzel yere yazdırmak için çok emek verdim."

"Bugün hakikaten çok değişik bir duygu yaşıyorum. Çok mutlu ve kelimeler aklıma gelmiyor. Çünkü sevgili misafirler aşağı yukarı 45 yılımı futbola verdim ve bir insanın yaşarken isminin böyle güzel ve özel stada verildiğinin ne manaya geldiğini anlayacak insanım. Bu yüzden Sayın Başbakanıma çok teşekkür ediyorum. Benden hiçbir zaman samimiyetini ve dostluğunu esirgemediği için çok teşekkür ediyorum."

"Emeği geçenlere futbol adamı olarak teşekkürlerimi ve sevgilerimi sunuyorum. Böyle güzel stadı meydana getirmek kolay değil. Başakşehir hepinizin, hepimizin katkısıyla layık olduğu yere gelecektir. Emeği geçenlere saygılarımı sunar teşekkür ederim."

MAÇ BAŞAKŞEHİR STADI'NDA

İstanbul'un yeni modern spor tesislerinden biri olacak Başakşehir Stadı, 17 bin 319 kişi kapasiteye sahip. 34 yatak odalı kamp tesisinin yanı sıra 3 adet nizami antrenman sahası yer alan stat kompleksi içinde ayrıca 350 araçlık kapalı ve bin 300 araçlık açık otopark bulunuyor. 31 adet sosyal ticaret alanına sahip Başakşehir Stadı, kamp ve antrenman tesisleriyle bir arada planlanmış stadyum olma özelliğini taşıyacak.

Yaklaşık 16 ayda yapımı tamamlanan stadın 134 milyon 900 bin liraya mal olduğu öğrenildi.

Başbakan Erdoğan Başakşehir Stadı’nın açılışında