Başbakan'ın TRT Haber'deki açıklamaları

Başbakan'ın TRT Haber'deki açıklamaları

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TRT ortak yayınında gazetecilerin sorularını cevaplıyor. TRT Haber ve Spor Yayınları Daire Başkanı Nasuhi Güngör'ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen programda Erdoğan, gazeteciler Ahmet Taşgetiren, Hakan Albayrak ve Nihal Bengisu Karaca'nın gündeme ilişkin sorularına cevap verdi.

Erdoğan'ın katıldığı canlı yayın TRT1, TRT Haber, TRT Türk, TRT Şeş ve TRT Arapça olarak 5 kanalda ortak yayın olarak ekrana geldi.

"YURTLARDAKİ KIZ ÖĞRENCİLERİ TEHDİT EDİYORLAR"

Cemaat'in yurtlarında korku ortamının yaratıldığının altını çizen Başbakan Erdoğan, "Kız öğrenciler geldi. Onların dediğini yapmazsak annemi babamı arayacaklar, benim erkek arkadaşlarımla görüşmelerimi bahane ederek anne babamızı arayacaklarını söyleyerek tehdit ediyorlar. Biz sabır telkin ediyoruz. Tüm öğrencilere yurt konusunda destek vereceğimizi söyledik" dedi.

Başbakan'ın TRT Haber'deki açıklamaları

Erdoğan: Yurtlardaki kız öğrencileri tehdit ediyorlar - izle

İŞTE BAŞBAKAN'IN AÇIKLAMALARI

Bir örgütün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni sinsice ele geçirme planı karşısında sessiz kalacak değiliz. Yapılması gereken hukuk içerisinde ne ise odur. Bu ülkenin bir 657'si vardır. Memur nasıl çalışır bellidir. Başbakanı, Genelkurmay Başkanı'nı, Cumhurbaşkanını dinleyemezsiniz. Bunu dinleyenler ortaya çıktığı anda bu casusluk suçuna girer. Hiç bir demokraside demokratik rejimde bunların yeri yoktur. Bu bir casusluk suçu olduğu için gereği yapılacaktır.

"KAÇIŞLAR BAŞLADI"

Şimdi kaçışlar başladı. Kimi emekliliğini istiyor, kimi izin kullanıyor dönmüyor. Niye, işin başındaki kaçmış gitmiş ne zaman 99'da. Kaçarak kendine bir hedef belirlemiş. Ben 2 yıl önce çağrı yaptım gelin ülkenize dönün dedim. Çok kaçıp bana cevap verdi ve tabi o gelemeyeceğini aslında ifade eden bir cevap değildi. Emekli olup da giden bir insan değildi. İstifa ederek giden ve yeşil pasaport verilen bir kişi. Şuanda bizim ulusal güvenliğimizi tehdit eber bir durum söz konusu. Bizim yaptıklarımız tedbirleri almak anlamındadır. Bunun için de A'dan Z'ye hukuk içerisinde alacağız.

"BUNU AÇMAK BENİM EDEBİME TERS DÜŞER"

İktidarımız süresi içinde iyi niyetimizi koruyarak buraya geldik. Bunların az sızdıkları veya çok sızdıkları alanlar var. Ben buradan bu camiaya gönül vermiş kardeşlerimize seslenmek istiyorum. Hocaefendi dediyse bunda bir keramet vardır. sözü çok yanlış bir ifadedir. Bunlar için kendi amaçları için herşey meşrudur. Ben bunları ben bildiğim için söylüyorum. Ancak bunu açmak benim edebime ters düşer.

"BİR MÜSLÜMAN BİR MÜSLÜMANI DİNLEYEBİLİR Mİ?"

Ben bu kardeşlerime seslenmek istiyorum. Aldığınız görevde son 3 yıla kadar bizle ilgili hiçbir sorun yoktur. Bana gönderdiği hediyelerde bize methiyeler düzüyor. Son iki yılda ne oldu ki, benim şahsım ailem akla gelebilecek her türlü yalanı iftirayı atma durumuna girdiler. Bu iftiralar içinde, beni, eşimi, kızımı, çocuklarımı dinlemişler, bunların içinde bakanlarla yaptığım güvenlik hat konuşmalarımı dinlemişler. Bunu yasal olarak yapmaları mümkün değil. Bir Müslüman bir Müslümanı dinleyebilir mi gözetleyebilir mi. Bunlar bunu yaptı.

Adana olayı yenilir-yutulur bir olay değil. Bunu yapan paralel yapının bir mensubu.

Erdoğan: Bir müslüman bir müslümanı dinleyebilir mi ?

"OSLO GÖRÜŞMELERİ İLK TEZAHÜRLERİ OLDU"

8 Şubat olayı dinleme konusunda zirve yaptı. Aslında daha öncesi Oslo görüşmeleri ilk tezahürleri oldu. Biz terör örgütü olayı lehine adım atmışız, bir kısım yargı bizim müsteşarımızı ifadeye çağırdılar. Benim iznim şart. onlar dümdüz gitmek istediler. Oslo'ya onu gönderen benim, Emre beyi, Afet hanımı gönderen de benim, gücünüz yetiyorsa beni alacaksınız dedim. Onların derdi Türkiye'nin istihbarat gücünü artırmak değil, Türkiye'nin gücünü kırmak ve kendileri devreye girmek istiyordu. Biz çomağı sokunca rahatsız oldular.Ayrıntılar gelecek..

"YURTLARDAKİ KIZ ÖĞRENCİLERİ TEHDİT EDİYORLAR"

Ciddi manada korku var. Yurtlarda korku var. Kız öğrenciler geldi. Onların dediğini yapmazsak annemi babamı arayacaklar, benim erkek arkadaşlarımla görüşmelerimi bahane ederek anne babamızı arayacaklarını söyleyerek tehdit ediyorlar. Biz sabır telkin ediyoruz. Tüm öğrencilere yurt konusunda destek vereceğimizi söyledik.

"BİZE TEŞEKKÜR ETMELERİ GEREKİRKEN AKSİNİ SÖYLÜYORLAR"

Ben bu konuda CHP, MHP, BDP'ye de şaşırıyorum. Baykal geçenlerde çıklasın diyor. Ben sana en önemli insani görevimi yaptım. Diyorum ki sana 'Bu işi yapanlar bunlar.' Bize teşekkür etmesi gerekirken aksini söylüyor. Aynı şekilde Hamzaçebi'nin başına gelenler.

"AK PARTİ'YE KAVGA GÜRÜLTÜ SÖKMEZ"

Bunlar o kadar ahlaksız, adi ve seviyesiz ki. Bunlar takiyeyi iftirayı leblebi çekirdek gibi yerler. Bazı malum operasyonları yapıp da İstanbul dışına gönderilen bazı savcılar var ya bunlar kankaydı. Bu işi beraber götürdüler. Önce şu anda bunlara yandaş medya oalrak hizmet verenler sadece bir şeye güveniyorlar. Nasılsa muhalefet yanımızda. Seçime 10 gün var fezlekeyle ilgili müracaat ettiler. Bu seçimden sonra yapılsa olmaz mıydı? Olurdu. Biz zaten her türlü desteği vermeye hazırız. Dertleri, bekledikleri neticeyi alırlarsa son 10 günde değerlendirebilir miyiz? Oylamaya bile kalamadılar. Yaptığınız bir işi insan gibi adam gibi yapın. AK Parti'ye kavga gürültü sökmez. Yapılacak çok şey var onu da yapacağız. Dürüst olun. Muahlefet soru önergesi vermiyor, dürüstsen soruşturma önergesi vermelisin. Belki de yarın burada Bakan arkadaşlarımız bu olanlar karşısında onlar böyle bir atağa geçecek.

"MİLLET OYUNU YAKALAMIŞ"

Bırakın yerel seçimi genel seçimlerle değerlendirdiğimizde ben meydanları bu seçimde farklı görüyorum. Millet oyunu yakalamış. Siz sinyali verdiğiniz anda meydan köpürüyor. Bugün Silivri'de miting yoktu. Ama yolda Sağlık Bakanı'm 'Silivri'de beklenti var, uğrayamaz mısınız?'dedi. 2-3 saat içerisinde 20-30 bin kişi toplandı. Ben Silivri'yi böyle görünce Allah'ın izniyle AK Parti alacak dedim.

"PENSİLVANYA SAİD NURSİ'YYİ İSTİSMAR ETTİ"

CHP mi değişti Pensilvanya mı değişti? CHP aynı duruyor. Herhalde Pensilvanya değişti. Pensilvanya Said-i Nursi'yi yıllar yılı istismar etti. Said-i Nursi'ye ne çileler yapıldığı malum burada. Said-i Nursi'ye her türlü cefayı yapanlarla bu adam beraber oluyor.

Erdoğan: Pensilvan'ya Said Nursi'yi istismar etti - izle

"BUNLAR HER YOLA BAŞVURACAK"

Bunlar her yola başvuracak. Biz de tedbirimizi alacağız. Ama ben teşkilatıma inanıyorum, güveniyorum. Sadece üye sayımız 9 milyon civarında. 3 milyonu aşkın bayan, 1 milyon genç üyemiz var. Burada ajansların önemli rolleri olacak, medyanın önemli rolü olacak. İnşallah en az zararla bugüne kadar olanın dışında inşallah bir önceki yerel seçimle mukayese edilemeyceek bir neticeyle neticelendireceğiz. Ben diyorum ki eğer 1. olmazsak ben çekilirim. Kılıçdaroğlu'na çağrı yapıyorum, 3 seçime girdin nal topluyorsun. Hiç rahatsız olduğu yok. Bahçeli'ye bakıyorsun rahmetliden sonra oturdu oraya kalkmayı bilmiyor.

ERGENEKON TAHLİYELERİ

Güvenlikte bir kaide vardır her operasyonun bir adı olur. Bu Balyoz olur Ergenekon olur. 26 maddelik Anayasa değişikliğiyle Türkiye'de süreç başlattık. ne CHP, MHP, ne de BDP katıldı. Yüzde 58 evet oyuyla bu değişikliği yaptık. CHP, MHP, BDP kendi mensuplarına ne getireceğini herhalde düşünmediler. Dedik ki bu yargı nedenbir an önce kararını vermiyor? bu zulümdür. Yargı beraat kararı veriese hakkını kim ödeyecek. Dedik bu zulmü minimize edelim. Bunlar beraat etmedi tutuksuz olarak yargılanacaklar. Askerlerimizi, genelkurmay başkanımızı içeri aldılar. Bizim yaptığımız açıklamalar netice ortaya koymadı. Uzun tutukluluk halleriyle ilgili başından beri itirazım vardı. Bireysel başvuruyu biz getirdik Anayasa mahkemesi verdiği kararla yerel mahkemelerin önünü açtı.

AİHM şimdi bir karar alıyor. Ülkemizi karıştırmaya yönelik. Yaptıkları açıklama tamamen hakikatten uzak kendilerini haklı çıkarabilecek yalan yanlış bir rapor.

"BU ÇOCUĞUN ELİNE SAPAN VEREN KİM?"

Halkımızın bu noktada çok ciddi beklentileri var. Biz atak üstüne atak yaptık. Bunlara rağmen birileri bunu anlamak istemiyor. İçeriden dışarıdan bir sarmal var. Dışarıdan bize komplolar yapılmıyor dersek yanılırız. Yabancı medya ekmek almaya giderken öldürüldü diyor üzerine katili olarak benim resmim. Gerçekten ekmek almaya giden bir çocuk var mı? Ekmek almaya giden çocuğun elinde sapan yüzünde poşunun ne işi var? Çocuğunun annesinin açıklaması enteresan. 'Çocuğumun katili başbakan.'Cebinde 11 tane çeşitli patlayıcılar demir bilyeler çıkıyor. Hepsi ortada. Malum medya, Doğan grubu başrolü oynayanlardan biri. Sanki o çocuğu polis hedef alarak biber gazını atmış. Bunlar tamamiyle teröre bulaşmış zihniyetler. Bu çocuğun eline sapanı veren kim? Lanetlenmesi gereken bu. Aynı gün Burak Can. 42 kovan bulunuyor. Onun babası vatanımız, devletimiz sağolsun diyor.

Erdoğan: Bu çocuğun eline sapan veren kim - izle

"BİBER GAZINI KULLANMAK POLİSİN HAKKI"

Polisin kastı olsa Burak Can'ı öldürenler gibi yapardı. O biber gazını kullanmak onun en doğal hakkı. Berkin'e yönelik polimin yaptığı herhangi bir uygulama söz konusu değil. Yüzü polulu olan bir çocuğum kaç yaşında olduğunu tespit edebilir misiniz? Doğan grubu sürekli gösteriyor yüzünü.

Dünyanın hiçbir yerinde terör örgütleriyle mücadele kolay olmuyor. Demokrasi hakimse başetmek daha farklı. İspanya çözemiyor işi. Şu anda Tayland'da olan olaylar...DHKP/C ile alakalı Yunanistan bununla ilgili yapılanmasını gerçekleştirdiği bir ülke konumundaydı. Son dönemde bizimle olumlu adımlar attı. Avrupa ülkelerinin diğerleri bununla koordineli çalışıyor.

PKK'YA TAVİZ VERİLDİ İDDİASI

Öyle bir şey söz konusu değil. Bizim herşeyimiz açıktır seçiktir. Gizli kapılar arkasında planlama falan bu tür şeyler hoşlanmayız. Asla bir pazarlığı yapmadık. Oslo süreci gibi bir süreci bir daha yapmayız. O geçti artık. Şu anda elimizden geleni yapıyoruz. Silahları susturalım siyaset konuşsun diyoruz.