Beşir Atalay: AK Parti rahat iktidar olur

c

Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, seçime üç gün kala kararsızlarda erime görüldüğünü ifade etti. Atalay, "İyi bir katılım olacak, yüzde 85’in altına düşmez gibi" dedi.

Bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "başkanlık sisteminin meydanlarda çok ele alınmadığına" yönelik sözlerini değerlendiren Atalay, “Bütün siyasi partilerde, seçim alanlarında en öncelikli konu olmadı. Ama seçim beyannamesi ve kampanyamızda başkanlık sistemini önemli bir yere oturttuk” diye konuştu.

SEÇİM GÜVENLİĞİ

Seçim güvenliği konusunda da açıklama yapan Atalay, şu ifadeleri kullandı: “Güneydoğu’da tehdit vs. var, vatandaşlara endişe yayılıyor. Güvenlik olarak çok ciddi tedbir alınıyor, bazı gözaltılar var. Vatandaşlarımız rahat olsun. İyi yürüyen bir seçim sistemimiz var. Geçen seçimde elektrik kesildi, onun üzerine senaryolar üretildi. Abartılı bir şekilde yayıldığının farkındayız.”

"KATILIM YÜKSELİRSE HDP ZORLANIR"

Beşir Atalay, HDP’nin barajı aşıp aşamayacağı konusundaki bir soru üzerine “Araştırmalar onu yeterince göstermiyor. Katılım yükselmesi HDP’nin barajı geçmesini güçleştirir” dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Hükümetin Çözüm Süreci’ni yürütmekte kararlı olduklarını vurgulayan Atalay, şöyle konuştu: “Çözüm sürecini HDP’nin barajı geçip geçmemesinden bağımsız değerlendirmek lazım. Çözüm süreci Türkiye için olmazsa olmaz. HDP barajı aşmazsa da sivil toplum kuruluşu gibi olur. HDP bugünkü konumuyla epey güven kaybetmiştir. HDP kendini inkar etmiştir, eski Türkiye, statüko cephesinde yer almıştır. Çözüm süreci hükümetin bir projesidir, HDP’yi de devreye sokalım dedik. Bu olmayabilirdi de. Sivil toplum kuruluşu, İmralı’yla yürütüldü. İmralı, HDP’nin statükonun yanında yer almasını onaylamıyor. Selahattin Demirtaş, mahremiyeti korumadı, bazı açıklamalarda bulundu. İmralı heyetinden çıkartıldı, kendisine ambargo konuldu. Hükümet çözüm sürecini yürütme konusunda kararlı. Mekanizma, muhataplar gözden geçirilebilir.”

"KOALİSYON İHTİMALİ GÖRMÜYORUZ"

7 Haziran’da AK Parti’nin rahat iktidar olacağını dile getiren Atalay, “2011’e göre oyumuzda düşüş var ama yerel seçimlere yakın bir yerlerde sonuçlanacak. Koalisyon ihtimali görmüyoruz. Milletimiz krizlere yol vermez. Dünya istikrarlı yönetimlere yöneliyor. Öyle bir şey olsa bile, HDP, bir yanda Devlet Bahçeli, bir yanda Kılıçdaroğlu ile -Allah korusun- üç gün ülkeyi teslim etmem. Sadece ülke yağmalanır, ekonomik birikimlerimiz heba olur gider” dedi.

BALKON KONUŞMASI

“7 Haziran akşamı balkon konuşması olacak mı?” sorusuna da yanıt veren Atalay, “Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuşması olur ama onu balkondan mı başka bir yerde mi yapar, onu daha planlamış değiliz. Onu bugün konuşacağız” diye konuştu.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dileğinin başkanlık sistemi olduğunu ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Atalay, “HDP barajı geçmezse o çalışmalar daha çabuk yürüyebilir” diye konuştu.

"SÜRPRİZLERE AÇIK"

Genel seçimlerde sürpriz olabileceğini belirten Atalay, “7 Haziran seçimi oranlarla ilgili sürprizlere de açık. Seçimden sonra olumlu ya da olumsuz sonucu analiz yapar, Genel Başkan'a sunarız” dedi.