Canan Kaftancıoğlu'ndan İmamoğlu ile tokalaşmama anına yanıt
ensonhaber.com

2023'te yapılacak seçimlere az bir zaman kaldı...

Bir yandan zaman azalırken diğer yandan da partiler çalışmalarını hızlandırdı.

Çalışmalarını hızlandıran partilerden biri olan CHP de geçtiğimiz gün, İstanbul Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde "İkinci Yüzyıla Çağrı" sloganıyla bir program düzenledi.

Program öncesi Canan Kaftancıoğlu'nun Ekrem İmamoğlu ile arasında bir gerginlik olduğu, bazı hakaret içerikli ifadeler kullanıldığı yönündeki iddialar CHP'yi karıştırmıştı.

Şizofren iddiası

Kaftancıoğlu'nun, İmamoğlu'na "Muhteris, aptal, müteahhit kafalı, şizofren" şeklinde ağır ifadeler kullandığı iddia edilmişti.

İddialar hakkında "O kelimeleri bir kadın olarak söylememiştir diye düşünüyorum." diyen İmamoğlu'nun ardından Kaftancıoğlu da bir açıklamada bulundu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kaftancıoğlu, "İddia edilen ırkçı ve ayrımcı ifadeler olup, yaşamı boyunca nefret söyleminin karşısında durmuş biri olarak nefret ve ayrıştırıcı söylem kullanmadım, bundan sonra da kullanmam." dedi.

Canan Kaftancıoğlu ile Ekrem İmamoğlu tokalaşmadı

Tokalaşmadılar

Yaşananların ardından dün iki isim de düzenlenen programda bir araya geldi.

Program sonrası herkesle tokalaşan Canan Kaftancıoğlu, Ekrem İmamoğlu ile tokalaşmadı. İkili, kalabalığın önünde birbirlerine sadece kafa sallamakla yetindi.

Gerilimin gözler önüne serildiği anların ardından Canan Kaftancıoğlu'ndan, konuya ilişkin bir açıklama geldi.

Canan Kaftancıoğlu'ndan İmamoğlu ile tokalaşmama anına yanıt

Kaftancıoğlu: Allah aşkına, tokalaşmamak ne demek

Gazeteci İsmail Saymaz'ın haberine göre Kaftancıoğlu, "Allah aşkına, tokalaşmamak ne demek! Benim tarafımdan öyle bir şey asla olmaz.” yanıtını verdi.

Saymaz, yazısını ise şöyle sürdürdü:

"Kaftancıoğlu, salona girerken İmamoğlu ile tokalaştığını ifade ediyor. Ancak Kılıçdaroğlu’nun kapanış konuşması sürmekteyken, Selvi Hanım'ın rahatsızlığından kaygılandığını anlatan Kaftancıoğlu, şöyle devam ediyor:

Canan Kaftancıoğlu'ndan İmamoğlu ile tokalaşmama anına yanıt

"Engin Altay’la da tokalaşmadım"

“Genel Başkan'ın konuşması bitince ‘Çıkalım’ diye düşüncemi söyledim. Selvi Hanım sendeledi. Benim aklım Selvi Hanım'daydı. Altan Öymen’e bir şeyler söyledim. Ardından Ekrem Başkan ve Haydar Akar’la selamlaştık. Engin Altay’la da tokalaşmadım. Sırada Engin Özkoç vardı. Özkoç, Genel Başkan'la ve benimle tokalaşınca sonrakilerle tokalaşarak devam ettik.”

Canan Kaftancıoğlu ile Ekrem İmamoğlu tokalaşmadı

Canan Kaftancıoğlu'ndan İmamoğlu ile tokalaşmama anına yanıt