CHP'de muhalifler gerekli imzayı toplayamadı

C

Türkiye'nin sınırı ihlal eden Rus uçağını düşürmesi Türkiye ve dünya gündeminin ilk sırasında yer aldı. Günlerdir bu haberin gelişmeleri konuşulurken CHP'de gündem başka..

OLAĞANÜSTÜ KURULTAY HAYAL OLDU

1 Kasım seçimlerinden yine yenilgiyle çıkan CHP'de olağanüstü kurultay da hayal oldu. Kılıçdaroğlu'nu kurultaya zorlayan isimler, yeteri kadar imza toplayamadı. 350 imza toplayan muhalifler gerekli olan 609 imzanın oldukça gerisinde kaldı. Umut Oran, kişisel web sitesi üzerinden duyurduğu mektubunda şunları yazdı;

CHP'de muhalifler gerekli imzayı toplayamadı

"İMZA KOŞULUNU YERİNE GETİREMEDİK"

"AK Parti tipi demokrasinin, 12 Eylül garabetinin yansıması olan ve asla 'sosyal demokrat' bir partiye yakışmayan yüzde 50+1 imza koşulu, 15 günlük sürede ve noter tasdikli imzalarla yerine getirilemedi” diyen Oran, “Son altı seçimde başarı gösteremeyenler için 'büyük zaferdir', kutlu olsun. Ancak, her türlü baskıya, tehdide, karalamaya rağmen CHP tabanının ne kadar güçlü, ne kadar cesur ve kararlı olduğunu bir kez daha gördük. Atılan her imzayla birlikte umudumuz da bir kez daha tazelendi. Anadolu’nun devrimci geleneğinin asla yok edilemeyeceğini bir kez daha ispatladık.

BAŞARAMAZSAM GİDERİM DİYENLERİN GELDİĞİ NOKTA DÜŞÜNDÜRÜCÜ

Olağanüstü Kurultay için imza toplama süreci akla karanın, doğruyla yanlışın, haklıyla haksızın defalarca ortaya çıktığı destansı bir dönem olarak hatırlanacaktır. Düne kadar demokrasiyi ağzından düşürmeyenlerin, 'Başaramazsam giderim', 'Başarının tek ölçüsü iktidar olmaktır' diyenlerin geldikleri nokta düşündürücüdür. Parti içi iktidar olmak için tepe yönetimine abartılı destek mesajları veren, tabanda karşılıkları olmadığı için tavanda yer kapma yarışına giren bir takım unvan sahiplerinin düştüğü durumlar öğreticidir.

SEÇMEN DEĞİŞİM DİYE HAYKIRIRKEN..

Yaklaşık 500 kurultay delegesi ve onlar gibi düşünen milyonlarca seçmen 'değişim' diye haykırırken 'suskunluk' içinde beklemeyi siyaset sanmak son derece üzücüdür. Tarihin en zorlu günlerini yaşayan Türkiye Cumhuriyeti’nin temel dayanak noktalarından olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin demokrat olması gereken üst yönetiminin '600 imzayı bulamadınız' diyerek demokrasiyi kafa sayısına indirgemesi de acı vericidir"

CHP'de muhalifler gerekli imzayı toplayamadı

GÜRSEL TEKİN'İN GÜNDEMİ; KADIN ŞİDDETİ

Öte yandan CHP'li Gürsel Tekin de Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle gözünü mora boyattı. Kadın şiddetine dikkat çekmek isteyen Tekin, kendisine bir afiş hazırlattı.