CHP'liler Küçükçekmece'de eylem yaptı
DHA

chp

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, CHP Küçükçekmece İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen "Trenimi İstiyorum" eylemine katıldı.

PROJE ÇALIŞMALAR NEDENİYLE DURDURULMUŞTU

Halkalı-Gebze arasındaki demiryolunun Marmaray projesine bağlanması çalışmaları nedeniyle Kazlıçeşme-Halkalı arasındaki hat 1 Mart 2013 tarihinde durdurulmuştu. Önümüzdeki ay içinde açılması planlanan hat üzerinde herhangi bir çalışmaya başlanmadığı öne sürülüyor.

"AKP BECERİKSİZLİĞİNİ ORTAYA KOYDU"

Küçükçekmece Tren İstasyonu önünde toplanan partililere ve gazetecilere bir açıklama yapan Umut Oran, "Aslında ulaşıma baktığımız zaman, AKP iktidarının vatandaşı bu noktada sıfırladığı ortaya çıkıyor. Yani vatandaşlar demiryolu ulaşımı konusunda mağdur edilmiş durumda. AKP iktidarı demiryolu konusunda tam bir fiyasko, beceriksizlik ortaya koymuş durumda" diye konuştu.

CHP'liler Küçükçekmece'de eylem yaptı

"KAMU ZARARI ÇOK"

Partililerle birlikte kapatılan istasyona giren Oran, burada incelemelerde bulundu. Hat üzerinde bulunan ve yere devrilen proje bilgi levhasının üzerine de çıkan Oran, projenin bazı bölümlerinin yapımının İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiğini söyleyerek, "Buna da ayrı bir araştırma için bakıyoruz. Kimseye sormadan, bilgi vermeden İBB'ye devretmişler. Bu da ayrı bir soru işareti. Neye göre, kime göre, kaç paraya veriyorlar? O kadar kamu zararı var ki, anlatılamaz" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE VE İSTANBUL YÖNETİLEMİYOR"

Partililerle birlikte hat üzerinde bir süre daha yürüyen Oran, burada bir kazı çalışmasına rastladı. Herhangi bir bilgilendirme tabelasının olmadığı çalışmaları izleyen Oran, gazetecilerin soruları üzerine, şunları söyledi:

"Şöyle bir bakıyorum; etrafta tabela yok, sorumlu yok, yetkili yok. Hakikaten Demiryolları'nın Türkiye açısından gelmiş olduğu somut bir durum. Acı bir durum. Arkeolojik çalışma yapılıyor ama niçin yapıldığı belli değil. Türkiye ve İstanbul yönetilemiyor. İstanbul'un göbeğinde böyle bir manzara, utanç verici bir manzara."

CHP'liler Küçükçekmece'de eylem yaptı

"KENDİ BAŞLARINA ÇALIŞMIYORLAR"

İşçilerin çalışmayı bir süre durdurduğu kazı çalışmalarının başında olduğu öğrenilen ve "sözleşmeli arkeolog" olarak görev yaptığını söyleyen bir kadın ise gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine, "Bizim denetimimiz sonucunda çalışıyor. Kendi başlarına çalışmıyorlar. Yönlendirmelerimizle çalışıyorlar" dedi.

CHP'liler Küçükçekmece'de eylem yaptı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)