Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİLGEM Projesi programında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile birlikte, Pakistan MİLGEM Projesi kapsamında inşa edilen üçüncü geminin denize iniş, açık deniz karakol gemisi projesi birinci gemisi blok kızağa koyma ve ikinci gemisi sac kesim törenine katıldı.

İstanbul Tersane Komutanlığı’ndaki törende yaptığı konuşmada Pakistan Başbakanı Şerif ve misafirleri selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan ile savunma sanayii alanında süren iş birliğine vurgu yaptı.

Erdoğan, MİLGEM’in, kardeş Pakistan’la savunma sanayii alanındaki ilişkileri taçlandıran en önemli iş birliği projeleri arasında yer aldığının altını çizdi.

2022 yılının Pakistan’la diplomatik ilişkilerin tesisinin 75’inci yıl dönümünü olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aramızdaki dayanışma, iki ülkenin tarihiyle, dostluğuyla ve potansiyeliyle mütenasip şekilde, stratejik bir perspektifle günden güne güçleniyor. Savunma sanayii, bu iş birliğinin önemli saç ayaklarından biridir.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında öne çıkan noktalardan biri de proje kapsamında inşa edilen son geminin Pakistan'a teslim edileceği tarihi vermesi oldu.

"Savunma sanayii iş birliğimizde önemli bir merhaleyi geçmiş olduk"

Şubat 2025'te son geminin de teslim edileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında şu sözleri kaydetti:

"Kardeş Pakistan’ın savunma altyapısının güçlendirilmesi için her türlü katkıyı veriyoruz.

Bu anlayış ile imzalarını 2018’de attığımız Pakistan MİLGEM Korvet Projesi ile savunma sanayii iş birliğimizde önemli bir merhaleyi geçmiş olduk.

Pakistan Deniz Kuvvetleri için, 4 adet MİLGEM sınıfı korvet inşa etmek üzere başlattığımız projede gemilerin yapım aşamaları birer birer tamamlanıyor. Bu gemilerin ikisi ülkemizde ikisi Pakistan’da inşa ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİLGEM Projesi programında konuştu VİDEO

"Son gemimizi Pakistanlı kardeşlerimize 2025 Şubat ayında teslim etmeyi planlıyoruz"

Korvetlerde kullanılacak ilave teknoloji ve teçhizatlar da yine Türk savunma sanayii ürünleri arasından seçiliyor. 2021’in Ağustos ayında İstanbul’da, Babür gemisinin suya indirme törenine iştirak etmiştik. 2022 Mayıs’ta ise Bedir gemisi Karaçi’de suya indirilmişti. Bugün Pakistan MİLGEM Projesi kapsamında üçüncü gemi olan HAYBER'in suya indirilme törenini icra ediyoruz.

Dördüncü ve son gemimizi de Allah'ın izni ile Pakistanlı kardeşlerimize 2025 Şubat ayında teslim etmeyi planlıyoruz.

"Dünyada örnek bir dayanışma ortaya koymayı sürdüreceğimize inanıyorum"

Savunma sanayii alanındaki ortaklığımızı geliştirme konusunda, gerekli müşterek iradeye sahibiz. Pakistan ile her alandaki iş birliğimizi daha da ileriye taşıyarak bölgemizde ve dünyada örnek bir dayanışma ortaya koymayı sürdüreceğimize inanıyorum.

Rabbim, yolumuzu bahtımızı açık etsin. Bu düşüncelerle Pakistan MİLGEM Projesi'nin ülkelerimize hayırlı olmasını diliyorum Projenin hayata geçirilmesinde emeği olan tüm işçi ve mühendis kardeşlerimi tebrik ediyorum. Aziz kardeşim Şahbaz Şerif ve heyetine, bugün heyecanımızı paylaştıkları için tekrar teşekkür ediyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİLGEM Projesi programında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİLGEM Projesi programında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİLGEM Projesi programında konuştu