Cumhurbaşkanı Erdoğan Gülen'in iadesini istedi
ensonhaber.com

ER

Cumhurbaşkanı Erdoğan Uluslararası Yatırımcılarla Yüksek Düzeyli Ekonomi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "FETO denen bu zata sahip çıkmayı bırakın. Biz milli güvenlik strateji belgemize girmiş zatı istiyoruz. 'ABD’de yaşayan Feto denilen zat bu işin faili midir bilmiyoruz' diyecek kadar dünyadan bihaber olanlar var" ifadelerini kullandı.

BİZDEN BİNLERCE TERÖRİST İSTEDİNİZ

"ABD'ye sesleniyorum. Bizlerden binlerce terörist istediniz. Biz sizden belge istemedik. Hapishanelerimizdeyse göndermişizdir. Biz milli güvenlik strateji belgemize girmiş zatı istiyoruz. FETO denen bu zata sahip çıkmayı bırakın.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gülen'in iadesini istedi VİDEO

FAİLİ MİDİR BİLMİYORUZ DİYECEK KADAR DÜNYADAN BİHABERLER

Faillere acımaya kalkarsak bu katillere acırsak acınacak hale geliriz. Bunu yapmayacağız. “ABD’de yaşayan Feto denilen zat bu işin faili midir bilmiyoruz” diyecek kadar dünyadan bihaber olanlar var.

Bu adamların yılda 200 -300 milyon dolar okullar aracılığıyla gelir sağlıyor. ABD parlamentosunda parayla besledikleri kişileri bildirdik. Bize verdikleri cevap: paraları iade etmeye başladık. İngiltere Parlamentosunda bir tanesinin bunlardan ne kadar para aldığını medyada gördünüz. Bunun adı parayla siyaseti satın almaktır."

FETÖ ÖRGÜTÜNÜN KANSER GİBİ YAYILMASININ ÖNÜNE GEÇECEĞİZ

Cumhurbaşkanı ayrıca Telekominikasyon İletişim Başkanlığı'nın kapatılacağını ve BTK'ya devredileceğini de açıkladı.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı; "Mesala TİB'i (Telekominikasyon İletişim Başkanlığı) kapatacağız. Bütün pisliklerin yuvalandığı yerlerden biri de burası. TİB kapatıp burada çalışanların gereğini yapacağız. TİB'i BTK'ya devredip BTK gereken adımları atacaktır. İş dünyasında da FETÖ terör örgütünün bir kanser dokusu gibi yayılmasının önüne geçeceğiz.

GÜNDEMİMİZDE SADECE DARBE GİRİŞİMİ YOK

Bizim gündemimizde sadece darbe girişimi, sadece terör örgülterinin faaliyetlerine ilişkin gündemler yok. Bizim günemimizde Yavuz Sultan Selim Köprüsü var. Açılışını yapacağımız Avrasya Tünelimiz var. 1915 Çanakkale Köprüsü var. Mulaka hayata geçirmek istediğimiz Kanal İstanbul projesi var. Bizim gündemimiz de yatırımı, ihracatı artırma, yeni nesillere vizyon kazandırma, ülkemizi ileri taşıma arzusu var."