Davutoğlu'nun parti kuracağı iddiaları artıyor
ensonhaber.com

Siyaset kulislerini hareketlendiren iddia: Ahmet Davutoğlu yeni bir parti kuruyor.

Bu iddiayla ilgili her gün yeni bir haber çıkıyor, hatta geçtiğimiz gün 'yenibirparti.org' adıyla kurulan internet sitesi de kulisleri heyecanlandırmıştı.

CUMHURBAŞKANI TEPKİ GÖSTERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da mitinglerde bu isimlere tepki göstermenin haricinde, dün akşam NTV'de katıldığı programda eski yol arkadaşlarına; "Dava adamıysan davana ihanetin olmaması lazım. Çakılı kadrolar olamaz, liderin görevi de budur. Ayrılanlarla bir daha yol yürümek mümkün değil. Bizde tasfiye olmaz, bizde bayrak yarışı olur ve biz bugüne kadar kimseyi tasfiye etmedik. Parti kuracaklarmış, şu olacakmış, bu olacakmış, daha önce kuranlar oldu ama akıbetleri belli." diye seslenmişti.

Erdoğan: Yeni parti kuranların akıbetleri belli VİDEO

"İSTERSE YÜZDE 55 ALIN, YOLA ÇIKIYORUZ"

Sözcü gazetesinden Veli Toprak'ın haberine göre; Ahmet Davutoğlu, "AK Parti ister yüzde 35, ister yüzde 55 oy alsın, biz yola çıkıyoruz." diye konuştu. Ayrıca yeni parti için mayıs ayında deklarasyon, eylül ayında ise kuruluş hazırlığı yapılıyor. Abdullah Gül'ün parti kurucusu olmayacağı, AK Partili eski bakanlar Ali Babacan, Mehmet Şimşek ve Nihat Ergün gibi isimlerin ise bu hareketin içinde yer alacağı öğrenildi. Yeni parti hareketinin, AK Parti'den de 10 milletvekili ile dirsek temasında olduğu da bildirildi. AK Partili eski bakan, milletvekillerinin yönetici kadrosunda yer alacağı yeni parti, mayıs ayında yayınlanacak bir deklarasyon ile kamuoyuna duyurulacak. Açıklamada, Türkiye'nin ekonomi, dış politika, eğitim, kültür ve hukuk alanında ‘çıkmaza' girdiği vurgulanacak.

Erdoğan: Yeni parti kuranların akıbetleri belli haberi
Davutoğlu'nun parti kuracağı iddiaları artıyor

Erdoğan, yeni parti arayışında olanlarla ilgili konuştu haberi
Davutoğlu'nun parti kuracağı iddiaları artıyor

Kulisler bunu konuşuyor: Yeni bir parti kuruluyor haberi
Davutoğlu'nun parti kuracağı iddiaları artıyor