Devlet Bahçeli’den Sinan Ateş cinayetine yönelik açıklama
ensonhaber.com

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş, Ankara Çukurambar’da arkadaşı ile apartmandan çıkarken kurşunların hedefi oldu.

Motosikletli bir kişi tarafından yapılan saldırıda başından vurulan 38 yaşındaki Ateş, olay yerinde hayatını kaybetti.

Soruşturmanın ilk ayağı tamamlandı

Ateş’in ölümü sonrası çok yönlü soruşturma başlatıldı.

Türkiye’nin konuştuğu cinayette 13 şüpheli tutuklandı ve soruşturmanın ilk ayağı tamamlandı.

Sinan Ateş suikastı, bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de gündemindeydi.

Devlet Bahçeli’den Sinan Ateş cinayetine yönelik açıklama VİDEO

Bahçeli’den Sinan Ateş cinayeti sonrası veryansın

Grup toplantısında partililere seslenen Bahçeli, cinayet üzerinden siyasi kurgu yapıldığını dile getirdi.

Bahçeli, özetle şunları söyledi:

Devlet Bahçeli’den Sinan Ateş cinayetine yönelik açıklama

"Tek başıma kalsam da davayı çiğnetmeyeceğim"

“MHP'yi sosyal medyaya yuvalanmış trol teröristler eliyle fitneye çekmeye çalışan vatansız, namussuzlara, namertlere müsaade etmeyeceğiz. Menfur bir cinayetin içine pirüpak gibi arkadaşlarımızı çekmeye çalışanlara tamam demeyeceğiz.

Sabrın boyun eğmek değil, mücadele etmek olduğunu göstereceğiz.

Çakal olup bozkurda diş gösterenler, densizin devesi gibi ötenler şunu unutmasınlar ki; tek başıma da kalsam davayı çiğnetmeyeceğim.

“Siyasi kurgu yapanlara haykırıyorum…”

Tek bir ülküdaşımı ezdirmeyeceğim, sonu ölüm de olsa surda gedik açtırmayacağım. Bir cinayet üzerinden siyasi kurgu yapılıyor. Siyasi kurgu yapanlara haykırıyorum ki adayımız belli, kararımız nettir.

Davamız dualıdır, Türk milletinin hasıdır. Siyasetteki şehitlik anıtıdır, Turan ülküsünün eğilmeyecek duruşudur. MHP'yi suç örgütleriyle ilişkilendirip Türkiye üzerindeki hain projelerini hayata geçirmeye heveslenenlerin sonuna kadar karşısındayız.

Madem herkes sırasını savdı, herkes taşları döktü, şimdi söz sırası bize gelmiş demektir.

“Ortada güpegündüz işlenmiş bir cinayet var”

MHP milletinde ve milletinde erimiş bir kahramanlık mefkuresidir. Allah'ın dağına göre kar verdiğini biliyorum. 30 Aralık 2022 Cuma günü Ankara'nın Çukurambar semtinde hunhar bir suikast vuku buldu.

Sislerin dağılması, önünün ve ardının aydınlığa kavuşması için beklemeye başladık.

Her gelişmeyi yakından takibe başladık. Ortada güpegündüz işlenmiş bir cinayet vardı. Kanlı saldırı gerçekleştikten hemen sonra MHP'ye organize ve örgütlü bir saldırı ivme alarak hız kazandı.

Devlet Bahçeli’den Sinan Ateş cinayetine yönelik açıklama

“Yeni bir kalkışma başlattılar”

Tüm FETÖ'cüler partimize karşı algı operasyonlarıyla yeni bir kalkışma başlattılar.

Cinayetin gölgesi MHP'ye düşürülmek istendi. Bir iç hesaplaşmanın olduğu iddia edildi. Böyle zamanlar duygusal taşkınlığın akli melekeleri kilitlediği zamanlardır.

HDP'den CHP'ye, komünistten FETÖ'cüsüne bizi cinayetle aynı karede göstermek gibi vahim bir günaha ortak oldular.

Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz. Unutmayacak.

Ümit Özdağ'a: Savcıların alanına girdi

Adına zafer denilen bir partinin ümitsiz vakanın 'Hepimiz katilin kim olduğunu biliyoruz' açıklamasıyla savcıların alanına giren bir açıklama yaptı.

Bu savcıların ana görevi olduğu çağrım ve görevimdir. Şimdi de parti binalarına 'Yerli ve milli katil kim' yazacak kadar yerin dibine geçtiler.

Binlerce FETÖ hesabı açıldı. Pensilvanya menşeli sosyal medya saldırıları yaşandı. Azılı MHP düşmanları bu konuyu gerçek mecrasından saptırarak siyasi hesaplaşmaya çevirdiler.

TBMM'de yuvalanan terör seviciler meseleyi kanatmayı denediler.

"Kılıçdaroğlu, Mehmetçik katilleriyle iş birliği yapıyor"

Aleyhimizde aslı olmayan iddialar başta CHP olmak üzere teröristlerin, bölücülerin, mankurtların, devlet ve millet muhaliflerinin eline tutuşturulup meseleyi sahiplenmeleri için siyasi istismar ortamı açıldı.

Milletvekilimiz ahlaksızca suçlandı. Başkanlık divanı üyesi arkadaşlarım töhmet altında bırakıldı. MHP'ye cinayetin ihale edilmesi amacıyla şiddetli bir cephe açılıp, ittifakla harekete geçildi.

Ülkücüyü öteki gören, Mehmetçik katilleriyle iş birliği yapan Kılıçdaroğlu da suskunluğumuzun nedenini sorma gereği duydu.

Devlet Bahçeli’den Sinan Ateş cinayetine yönelik açıklama

"Sen ihanete el sallamış bir kimliksizsin"

Edebimiz el vermez, edepsizlik edene. Susmak en güzel cevap edebi elden gidene. Suskun değilim; seviyesi ithamlarınızı seyredip gerekli notlarımı alıyorum. Bu siyaset defosu, gençlerimizin mafyacılık oynadığını ileri sürdü.

Bak Sayın Kılıçdaroğlu, senin sağında solunda konuşlanan teröristlerle Ülkücü Türk gençliğini karıştırma; bu gaflete kapılma.

Sen teslim olmuşsun, sen ihanete el sallamış bir kimliksizsin. Azılı katillerin dümen suyuna girmişsin.

“MHP’yi bilen bilir”

Kılıçdaroğlu şayet yüreğin varsa buraya gel. Tek bir evladımı al da senin ciğerinin kaç okka olduğunu görelim.

CHP demek; HDP ve PKK ile koyun koyuna yatan parti demektir. Böylesi tezgahlara karnımız toktur. MHP'yi de bilen bilir, CHP'yi de bilen bilir.

Elinde ülkücü kanı olanlardan ne duyacağımız ne öğreneceğimiz vardır. Kılıçdaroğlu neleri bildiğini, kimlerin kulağına ne fısıldadığını açıklamak durundadır.

MHP'yi uyuşturucu çeteleriyle, kiralık tetikçilerle, cinayet örgütleriyle eşitlemeye niyetlenmiş kim varsa şerefsiz kere şerefsizdir.

“MHP'nin üzerine saldırmak isteyen kim varsa şerefsiz oğlu şerefsizdir”

Bizim üzerimize kan sıçratmak, katil yaftası vurmak Türkiye'yi kavga iklimine çekmek için el ovuşturan kim varsa şerefsiz kere şerefsizdir.

MHP'ye çamur atıp, 2023 seçimlerini zillet ittifakının lehine dönüştürmek için ganimet avcılığına soyunanlar şerefsiz kere şerefsizdir.

FETÖ ile Pensilvanya'da işbirliği yapıp, MHP'nin üzerine saldırmak isteyen kim varsa şerefsiz oğlu şerefsizdir.

Devlet Bahçeli’den Sinan Ateş cinayetine yönelik açıklama

“Mafyadan ülkücü olmaz”

MHP'yi bu cinayetle irtibatlandıranlar, ispat etmezlerse şerefsizdir. Peşlerini bırakmayacağımızı bilmelerinde yarar vardır.

Genel Başkan olduğum süre içinde sır olarak sakladığım görevden alma nedenlerini yeri geldiğinde paylaşırım. Hayatları boyunca bir ülküdaşımızın elinden tutmamış, hayrı dokunmamış ne kadar haşarat varsa cinayeti malzeme olarak kullanmaktadır.

Bizim vampirlerle işimiz olmayacaktır. Hakkımızı ve hukukumuzu ziyan ettirmeyeceğiz. Bizi karıştırmak isteyenleri hukuka havale edeceğiz.

MHP'yi mafyayla ilişkilendirmek cürümdür, cinnettir. Mafyadan ülkücü olmaz. Müfteriden ülkücü olmaz. Davamız hak arayanların iç sesidir. Davamız Türklüğün bayraktarlığıdır. Davamız Allah yoludur.”