Diyarbakır Belediyesi'nde yoğun güvenlik önlemleri

adaaxasca

Diyarbakır'da, Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın terör örgütüne yardım ve yataklıktan tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından Belediye Başkanlığı'na kayyum olarak atanan ve dün gece kentte gelen Cumali Atilla, göreve başladı.

PROTESTOCU ÇALIŞANLAR BİNA DIŞINA ÇIKARILDI

Atilla, Belediye binasına gelmeden önce Büyükşehir Belediye binasında bomba araması yapılırken, Kışanak ve Anlı'nın tutuklanmasını protesto nöbeti tutan bazı çalışanlar ve meclis üyeleri binadan dışarı çıkarıldı.

Bomba araması bittikten sonra çalışanlar kimlik kontrolü yapılarak içeri alınırken, kayyum Cumali Atilla saat 07.30 sıralarında geniş güvenlik önlemleri altında Belediye binasına gelerek göreve başladı.

BİNANIN ÇATISINA ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ YERLEŞTİRİLDİ

Büyükşehir Belediye başkanı Gültan Kışanak ve eş başkan Fırat Anlı'nın gözaltına alındığı 25 Ekim gecesinden beri Belediye binası çevresinde alınan güvenlik önlemleri kayyum atanması ile birlikte artırıldığı görüldü. Belediye binasına giriş çıkış yapan personeller kimlik kontrolünden geçirilirken, binanın çatısına da özel harekat polislerinin yerleştirildiği görüldü.