Engin Alan'dan Ekmeleddin yorumu: Gurur duymak gerekir

ea

MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, CHP ve MHP'nin 'çatı adayı' Ekmeleddin İhsanoğlu için "Cumhuriyet tarihinde bir ilk gerçekleşti. İki büyük partimiz ortak aday çıkardılar. Türk demokrasisi adına bundan gurur duymak gerekir" dedi. Cezaevi anılarını yazmayı düşünmediğini vurgulayan Alan, "Cezaevi benim için bir görevdi, vukuatsız tamamladık çıktık" diye konuştu.

Engin Alan kimdir?

Tüm Engin Alan Haberleri

CEZAEVİ BİZİM İÇİN HİKAYE

MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, partisinin Kırklareli İl Teşkilatı tarafından düzenlenen iftara katıldı. Alan, İstasyon Caddesi üzerindeki Gar Binası önünde verilen iftar öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. 'Cezaevinde yattığı süredeki anılarını kitapta toplamayı düşünüp düşünmediği' sorulan Engin Alan şu yanıtı verdi: Cezaevi anılarımı bir kitap haline getirmeyi hiç aklıma getirmedim. Orası benim için bir görevdi. Cezaevi bizim için hikaye. İstiyorlarsa yarın yine girerim. Hiç umurumda da olmaz. Yeter ki Allah bu devlete ve millete zeval vermesin. Anı manı yok. Orada görev yaptık. Görevi de vukuatsız tamamladık çıktık. Bunu malzeme haline getirmek gibi bir düşüncemiz yok. Cezaevi madalyamızı öbür madalyalarımızın yanına koyduk, bir tane de cezaevi madalyamız oldu.

DEMOKRASİ ADINA GURUR DUYMAK GEREKİR

Engin Alan CHP ve MHP'nin 'çatı adayı 'Ekmeleddin İhsanoğlu için de şu değerlendirmeyi yaptı: Sayın Genel başkanımızın inisiyatifi ile Cumhuriyet tarihinde bir ilk gerçekleşti. İki büyük partimiz ortak aday çıkardılar. Türk demokrasisi adına bundan gurur duymak gerekir. İnşallah sonu da hayırlı olacak. Engin Alan, iftarın ardından Kırklareli'nden ayrıldı.