GENAR Başkanı Aktaş: MHP 1 milyon oyunu CHP'ye kaptırdı

GENAR Başkanı Aktaş: MHP 1 milyon oyunu CHP'ye kaptırdı

Yerel seçimlerde yaptıkları tahminlerle vatandaşın nabzını tutan anket şirketleri, seçim sonrası ortaya çıkan tabloyla ilgili değerlendirmelere devam ediyor.

"MHP 1 MİLYON OYUNU CHP'YE KAPTIRDI"

GENAR Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Aktaş, 30 Mart yerel seçimlerinde vatandaşların tercihlerini hizmetten yana kullandıklarını belirterek, "İktidar partisi elindeki oyu tutmuştur. Yerel seçime göre baktığınızda oylarını yaklaşık 7-8 artırmış, genel seçime göre baktığınızda 4-5 puan oy kaybetmiştir. CHP, AK Parti'yi yolsuzluklarla suçlayarak, tapeler üzerinden bir siyaset yaptı. Bence bu bir siyasetsizlik getirdi. CHP bir siyasetsizlik tuzağının içine düştü. MHP, Ankara'da ve İzmir'de 1 milyona yakın oyunu CHP'ye kaptırmıştır. MHP bu oylarla 18-19 bandında olabilirdi. AK Parti'den sonra ikinci başarılı partisi MHP'dir diyebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

"AK PARTİ KENDİ AÇISINDAN BAŞARILIDIR"

Aktaş, sonucun AK Parti açısından başarılı olduğunu anlatarak, "AK Parti, bugüne kadarki bütün siyasi partilerden farklı bir şekilde elde ettiği oyu kaybetmeyen bir parti. Dolayısıyla iktidar partisi elindeki oyu tutmuştur. Yerel seçime göre baktığınızda oylarını yaklaşık 7-8 artırmış, genel seçime göre baktığınızda 4-5 puan oy kaybetmiştir. AK Parti yerel seçime göre yarış olarak değerlendiriyor ve kendi açısından başarılıdır. Bir iktidar partisinin bütün seçim lerde tekrar tekrar oyunu elde tutması zordur" ifadelerini kullandı.

GENAR Başkanı Aktaş: MHP 1 milyon oyunu CHP'ye kaptırdı