- Haberler
- Gündem Haberleri
- Gürsel Tekin'den dokunulmazlık resti
Gürsel Tekin'den dokunulmazlık resti
- 09.01.2012 - 17:16

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçu iddiasıyla adli soruşturma başlatıldı. Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı'na gönderildi.
Konuyla ilgili en sert tepki CHP'li Gürsel Tekin'den geldi. Tekin, 'TBMM Başkanlığı CHP'li vekillerin dokunulmazlığını kaldırsın' dedi.
KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?
Soruşturma Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatıldı. Kılıçdaroğlu Silivri Cezaevi önünde bir açıklama yapmıştı. Silivri Cezaevi'ni toplama kampına benzeten Kılıçdaroğlu, Ergenekon davasına bakan mahkeme heyeti hakkında''Onlara yargıç demeyi içime sindiremiyorum'' demişti. Bu açıklama üzerine Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Ali İşgören soruşturma başlattı.
Fezleke iki madde üzerine hazırlandı: Mahkeme üyelerine hakaret ve adil yargılamayı teşebbüs iddiası...
Eğer Kılıçdaroğlu'nun TBMM'de dokunulmazlığı kaldırılırsa hakkında bir iddianame hazırlanabilir ve CHP lideri yargılanabilir.