Hakkari'de polisle çatışan HDP'li vekil yaralandı
ensonhaber.com

Hakkari'de Codlemerg Örenci Derneği'nin (CÖDER), Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için yaptığı yürüyüşe, polis müdahale etti.

ELİNE GAZ FİŞEĞİ GELDİ

Müdahale sırasında HDP Hakkari milletvekilleri Abdullah Zeydan'ın eline gaz fişeği kapsülü, Selma Irmak'ın da kulağına plastik mermi çarptı. İki milletvekili hastanede tedavi gördü.

Hakkari'de polisle çatışan HDP'li vekil yaralandı

ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

DBP Hakkari il binası önünde toplanan 150 kadar öğrenci grubuna, HDP'li Milletvekilleri Selma Irmak, Abdullah Zeydan ve Nihat Akdoğan da katıldı. Cumhuriyet Caddesi'nde yürüyen kalabalığın önü, kent merkezinde bulunan Atatürk Anıtı yanında kesildi. Zırhlı araçlardan yapılan anonslarla da grubun dağılmaması halinde müdahale edileceği uyarısında bulunuldu.

Hakkari'de polisle çatışan HDP'li vekil yaralandı

HDP'Lİ VEKİLLER HASTANEYE KALDIRILDI

Grup dağılmayınca polis müdahalede bulunmaya başladı. Ortalık savaş alanına dönerken, HDP milletvekillerinden Selma Irmak'ın kulağına plastik mermi çarptı, Abdullah Zeydan'ın da eline gaz fişeği kapsülü isabet etti. Milletvekilleri Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavi gördü.

PKK SİZİ TÜKÜRÜĞÜYLE BOĞAR DEMİŞTİ

Yaralanan HDP'li milletvekillerinden Abdullah Zeydan geçtiğimiz ay bir konuşmasında "PKK sizi tükürüğüyle boğar" demiş ve tepki görmüştü..

HDP'li vekil Abdullah Zeydan: PKK sizi tükürüğüyle boğar

Hakkari'de polisle çatışan HDP'li vekil yaralandı