Haluk Dinçer'den TÜSİAD başkanlığı açıklaması

Haluk Dinçer'den TÜSİAD başkanlığı açıklaması

Önceki gün Muharrem Yılmaz'ın sürpriz istifasıyla boşalan TÜSİAD başkanlığı koltuğuna kimin oturacağını belirlemek için kulisler sürüyor.

BAŞKAN OLACAĞI İDDİALARINI YALANLADI

En kuvvetli aday olarak görülen Başkan Yardımcısı Haluk Dinçer, başkan olacağı iddialarını “Yalan haber” diye niteledi ve “2 başkan yardımcısı daha var, ayrıca yönetim kurulu üyeleri de başkan olabilir. Ben sadece kıdemli başkan yardımcısı olduğum için vekalet ediyorum” diye ekledi.

''BİRAZ DÜŞÜNELİM'' FİKRİ HAKİM

Diğer başkan yardımcıları Tayfun Bayazıt ve Memduh Boydak da ‘ateşten gömlek' olarak nitelenen başkanlığa gönüllü olmadıklarının sinyallerini veriyor. Dün CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yapılan toplantının ardından yönetim kurulu üyeleri ayaküstü kulis yaptı. “Peşimizden atlı koşturmuyor, kurum nasıl olsa yürüyor, biraz düşünelim” duygusu ağır bastı. Esas toplantı salı günü gerçekleşecek ama şimdilik görüntü, kimsenin bir adım öne çıkmaya gönüllü olmadığı ve TÜSİAD'ın bir kez daha ‘mecburen başkan' seçmek zorunda kalacağı yönünde.

''ÖRNEK OLMASI GEREKEN BİR DUYARLILIK''

TÜSİAD'ı ziyaretinin ardından soruları yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, istifayla ilgili “TÜSİAD Başkanı örnek olması gereken bir duyarlılık gösterdi, aynı duyarlılığı siyasetçilerin ve haber yapan gazetelerin de göstermesini isteriz” dedi.