Haşim Kılıç: Ben zaten aktif siyasetin içindeyim

Haşim Kılıç: Ben zaten aktif siyasetin içindeyim

NTV'nin haberine göre eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, önceki gün Ankara'da katıldığı bir programda siyasete girip girmeyeceği ilişkin sorulara yanıt verdi.

Kılıç, siyasetin sadece siyasi parti çatısı altında yapılmayacağını belirterek, “Ben zaten şu anda aktif siyasetin içindeyim” dedi.

Yargı sistemini de eleştiren Kılıç, devamında şöyle konuştu:

"O İŞGAL KIRILDI, BİR BAŞKA İŞGAL BAŞLADI"

“Yargı, maalesef asli görevinden uzaklaşarak başka amaçlar için kullanılmaktadır. 2010 yılında çok önemli değşiklikler yapıldı. Ancak bir baktık, bir başkasının işgali altındaki yargı, bu sefer bir başka kimliğin işgaliyle karşı karşıya kaldı. Şimdi o işgal kırıldı, bir başka işgal başladı.”

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, seçim barajı ve tutuklu milletvekilleri konularını da değerlendirdi.

"KİMSE KILINI KIPIRDATMADI"

Kılıç, “Anayasa Mahkemesi’nin çok fazla bir şey yoktu. Anayasa Mahkemesi o barajı kaldırma şeyine de sahip değildir zaten. 9 tane milletvekili hapiste yatıyordu. Bunu çıkarmak Anayasa Mahkemesi’nin işi miydi? 9 milletvekilinin arkasında 1 milyon insan temsilcisiz kaldı orada. Ama kimse kılını kıpırdatmadı yani her şeyi yargı tarafından beklemek bence insaflı olmasa gerek” şeklinde konuştu.

Yargı mensuplarının tayin ve sürülme korkusu içinde olduğunu söyleyen Kılıç, "Bu korkularla hakime adil karar verdiremezsiniz" dedi.