Hayyam Garipoğlu karakola gitmeyince polise dava açıldı
ensonhaber.com

Cem Garipoğlu’yla yargılanan ve ‘suçluyu kayırmak’tan aldığı 3 yıl hapis cezasının infazını tamamlayıp ‘denetimli serbestlik’le tahliye edilen iş adamı Hayyam Garipoğlu’nun, 18 Mart-3 Nisan tarihleri arasında karakola gidip imza atmadığı belirlendi.

Hayyam Garipoğlu karakola gitmeyince polise dava açıldı

DOSYALAR İNCELENDİ

Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 4’üncü sınıf bir emniyet müdürü ve bir emniyet amirinin, Maslak Şehit Mürüvet Akpınar Polis Merkezi Amirliği’ne giderek denetimli serbestlik dosyalarını incelemesi sonucu olay ortaya çıktı.

KAYIT ALTINA ALMADI

Habertürk'ün haberine göre, Sarıyer İlçe Emniyet’inin ihbarıyla başlatılan soruşturmayı tamamlayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre; 30 kişinin yer aldığı listeyle ilgili sorular üzerine polis memuru Ömer D., listede adı olmayan Hayyam Garipoğlu’nun dosyasının da kendisinde olduğunu bildirdi.

POLİS BİLGİ VERMEDİ

İddianamede, Ömer D.nin, Garipoğlu’na ait Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından gönderilen evraka sayı vermediği ve kayıt altına almadığı belirtilerek, çalıştığı polis merkezi amirine de konuyla ilgili bilgi vermeyip, amirinden paraf almadığı öne sürüldü. Ömer D.nin 18 Mart 2015 ile görevden uzaklaştırıldığı 3 Nisan 2015’e kadar Garipoğlu’nun imzaya gelmemiş olmasına karşın tutanak tutmadığı, ilgili birime bilgi vermediği kaydedilen iddianamede, denetimli serbestlik isim listesinde Garipoğlu’nun isminin olmadığı ifade edildi.

GARİPOĞLU KAMERADA YOK

İddianamede ayrıca, polis merkezi güvenlik kamerası kayıtları incelendiğinde 20, 21, 23 ve 25 Şubat 2015 ile 2, 4, 9, 11, 16 ve 18 Mart 2015 tarihli tutanaklarda yer alan saatlerde Garipoğlu’na ait hiçbir görüntünün tespit edilmediği belirtildi.

Ömer D., ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek Garipoğlu’nun 26 Aralık 2014’te denetimli serbestlik evraklarını saat 20.00 civarında kendisine getirdiğini, saatin geç olması ve mesai saati bitimi nedeniyle evrakı kayıt etmeden çekmeceye koyduğunu söylediği kaydedildi.

EVRAKLARI UNUTTUĞUNU SAVUNDU

İş yoğunluğundan evrakı kayıt etmeyi unuttuğunu savunan Ömer D.nin, Garipoğlu’nun medyatik kişiliğinden ötürü imzaları karakol dışında arabasında atmasına izin verdiğini, iş yoğunluğu yüzünden amirine bilgi vermeyi unuttuğunu anlattığı ileri sürüldü.

13 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Polis memurunun, Garipoğlu’nun 23, 25 ve 30 Mart 2015 ile 1 Nisan 2015’te imzaya gelmediğini, kendisine hastalığından ötürü rapor alacağı söylediğini ifade ettiği kaydedildi. Ömer D.nin, “Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği”, “Görevi kötüye kullanma” suçlarından 5 yıldan 13 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

UYARIYI DİNLEMEZSE CEZAEVİNE GİREBİLİR

Hukukçular, denetimli serbestlik şartının ihlal edilip imzaya gidilmediği durumlarda kişiye önce uyarı verileceğini aynı davranışa devam etmesi halindeyse cezaevine konulacağını belirtti. Garipoğlu olayıyla ilgili olarak bundan sonraki süreçte emniyet, denetimli serbestlik bürosuna bilgi verecek. Büro da olayı infaz savcılığına aktaracak. Ardından Garipoğlu’nun imzaya gitmediği günlerle ilgili ceza infaz hesabı yapılacak.