Haziran ayında 16 terör eylemi engellendi

Güvenlik güçleri başarılı operasyonlarını sürdürüyor.

Haziran ayında da terör örgütünün kaybı ağır oldu.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, sadece bu ay yapılan başarılı operasyonlarda 100'ün üzerinde teröristin öldürüldüğünü duyurdu.

Haziranda 142 terörist öldürüldü

Aylık bilgilendirme toplantısında konuşan Çataklı, "Haziran ayında, içeriğinde İlkbahar/Yaz ve Eren/Abluka’nın da bulunduğu terör örgütü PKK’ya yönelik faaliyetlerimiz kapsamında; kırsal alanda 8’i büyük, 61’i orta çaplı olmak üzere toplam 12 bin 654 kırsal operasyon ve tüm terör örgütlerinin şehirlerde faaliyet yürüten hücre yapılanması ve iş birlikçilerine yönelik bin 421 operasyon yapılmıştır.

Operasyonlarda aralarında 1’i liste dışı, 1’i gri 2’si turuncu, 2’si mavi, kategoride aranan teröristlerin de bulunduğu toplam 142 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Terör örgütlerine yardım/yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen 2 bin 791 şüpheli gözaltına alınmış ve 405 kişi tutuklanmıştır." dedi.

307'si yakalandı

Haziran ayında toplam 16 terör eylemi engellendiğini belirten Çataklı, Türkiye'nin gündemindeki bir başka operasyon olan Demir-Yumruk ile ilgili son rakamları da verdi.

Çataklı, "Ankara merkezli 29 ilde 307 şahıs yakalanmış, 67 şüphelinin yakalama çalışmaları devam etmektedir." dedi.

2 kişi aranıyor

Batı Karadeniz’deki sel olayının ardından 2 bin 786 kişi güvenli alanlara başarılı bir şekilde tahliye edildiği aktaran Çataklı, "2 vatandaşımızın arama çalışmalarına devam ediyoruz." diye konuştu.

Haziran ayı içerisinde 18 kadının yaşamını yitirdiğini dile getiren Çatanlı, Türkiye'de yaşayan Suriyeli sayısını da verdi.

Türkiye'de yaşayan net Suriyeli sayısı

Çataklı, "Kayıt altında olan Suriyeli sayısı 3 milyon 648 bin 983... Yılbaşından itibaren 48 bin 233 göçmen sınır dışı edildi. Haziran ayında ise 16 bin 710 göçmen sınır dışı edildi. Suriyelilerin ülkelerine bayram iznine gidip geri dönüşü söz konusu değil." şeklinde konuştu.

HDP Kongresi: 6 şüpheli gözaltı

HDP Kongresi’nde pankart açma girişimi ile ilgili şu ana kadar 6 şüphelinin gözaltına alındığını söyleyen Çataklı, "15 şahsın yakalanmasına dönük çalışmalar devam ediyor." dedi.

Ümit Özdağ hakkında suç duyurusu

Ümit Özdağ'ın iç savaş çıkacağı iddiasının kışkırtıcı olduğunu düşündüklerini belirten Çataklı, suç duyurusunda bulunacaklarını aktardı.