Hidayet Karaca Türkiye'yi AİHM'ye şikayet etti
Ajanslar

Hidayet Karaca Türkiye'yi AİHM'ye şikayet etti

5 aydır hükümete yönelik darbe operasyonu ve terör örgütü üyeliğinden tutuklu bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatları, ağır hak ihlalleri ve telafisi imkansız mağduriyeti gerekçe göstererek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurdu. Taliye talebi için Anayasa Mahkemesi'ne başvuran Karaca'nın geçtiğimiz gün de Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tahliyesinin reddedilmişti.

TAHLİYE VE 500 BİN EURO TAZMİNAT TALEBİ

14 Aralık Operasyonu kapsamında "Terör örgütü yöneticiliği" gerekçesiyle tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konulan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, avukatları aracılığıyla Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurdu. Karaca'nın ivedilikle tahliyesini talep eden avukatları, 500 bin Euro (1 buçuk milyon TL)  da tazminat talebinde bulundu.

Hidayet Karaca'nın çalışma dönemi ile tutuklanma sürecinin detaylı şekilde anlatıldığı başvuru dilekçesinde, geçen hafta tahliye kararı veren İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararına da yer verildi. AİHM'in iç tüzüğüne değinilen dilekçede, Hidayet Karaca'nın keyfi olarak tutuklandığı ve hakkında verilen tahliye kararının uygulanmadığı öne sürüldü.