Hürriyet Emrah Serbes'i neden koruyor

Trafik kazası herkesin başına gelebilir ancak bu biraz farklı.

SÜSLÜ CÜMLELERLE MEKTUP BIRAKIP TESLİM OLDU

Emrah Serbes, baba ile kızının hayatını kaybettiği, annenin ise yoğun bakıma kaldırıldığı korkunç kaza sonrası polisi ve savcıyı yanılttı, "Arabayı arkadaşım kullanıyordu." dedi, arkadaşı da suçu üstlendi, cezaevine girdi. Olaydan 6 gün sonra Emrah Serbes ortaya çıktı ve "Vicdanımdan kaçamıyorum, teslim oluyorum." dedi.

Hürriyet Emrah Serbes'i neden koruyor

KAHRAMANLIK YOK, SAVCI VE POLİSİ BİLİNÇLİ OLARAK YANILTTI

Korkunç kaza bir yana, Emrah Serbes'in vicdan temalı bir mektup bırakarak teslim olması 'Delikanlıca' gibi gözükse de olayın başka boyutları var. Kazada ölenlerin aile avukatının da belirttiği gibi savcı zaten olayı soruşturmuş ve oklar Emrah Serbes'e doğru yönelmişti. Savcı, hava yastıklarındaki kan örneklerini istemiş, aile de olay anında bölgedeki kameraların kontrol edilmesini talep etmişti. Yani Emrah Serbes, 'delikanlılık yapıp' teslim olmasaydı da savcı soruşturmayı derinleştirdikçe yakalanarak gözaltına alınacak ve sevenlerine daha büyük bir hayal kırıklığı yaşatacaktı.

Hürriyet Emrah Serbes'i neden koruyor

ALKOL-UYUŞTURUCU ETKİSİ GEÇSİN DİYE Mİ BEKLEDİ

İşte Emrah Serbes'in vicdan vurgulu mektubunun, tam da bu algıyı yıkmak için kaleme alınmış olma ihtimali çok yüksek. Konunun bir diğer boyutu da, kazadan 6 gün sonra teslim olması Emrah Serbes'in kaza anında uyuşturucu ya da alkollü olduğuna dair şüpheleri artırıyor.

Hürriyet Emrah Serbes'i neden koruyor

HÜRRİYET EMRAH SERBES'İ ANINDA KORUMAYA ALDI

Hürriyet gazetesi, kazadan hemen sonraki haberde Emrah Serbes'in adını haberde geçirmiş, daha sonra da bu ismi haberden kaldırmıştı. Haberin etiketlerindeki Emrah Serbes ismi unutulduğu için, Hürriyet suçüstü yakalanmış ve 'cinayet gibi kazaya' sebep olan Emrah Serbes'i koruma altına aldığı ortaya çıkmıştı.

ERTUĞRUL ÖZKÖK, ÖLENLERİN AİLESİYLE DEĞİL, EMRAH SERBES'LE EMPATİ YAPIYOR

Hürriyet'in bu tavrı bugün de devam etti, gazetenin büyük abisi Ertuğrul Özkök Emrah Serbes'in o süslü cümlelerle bezenmiş mektubunu yere göğe sığdıramadı, katledilenlerin ailelerini düşünmeksizin Emrah Serbes'i sırf itiraf ettiği için kahraman gibi sunmaya çalıştı.

Özkök, Emrah Serbes için şu cümleleri kullandı:

Bir yazarın çıkıp vicdan denen şeyin sesine kulak vermesi... Bu samimi mektubu yazması... İyidir be...

ÖZKÖK: "BEHZAT Ç.’NİN LÜGATİNDEN AKILDA KALAN O CÜMLELER"

“Kendine zarar vermiş bir insana ‘Niye?’ diye sorulmaz. Zaten birilerine anlatabilseydi zarar vermezdi kendine.” “Sahici bir sarsıntı, sahte bir dengeden iyidir.”

Emrah Serbes, yalnızca Behzat Ç. senaristliğinden değil, Beşiktaş Çarşı'ya yakınlığı ve gezide polisle çatışırken gösterdiği performansla da tanınıyor. Genç geziciler Emrah Serbes'i, yazdığı senaryolar ve gezi yanlısı fikirleriyle de rol model olarak kabul ediyordu. Serbes, aynı zamanda Hürriyet muhabirlerinden İsmail Saymaz'ın da arkadaşı.

Hürriyet Emrah Serbes'i neden koruyor

EMRAH'IN ARKADAŞI HÜRRİYET MUHABİRİ İSMAİL SAYMAZ DA DEVREDE

Özkök'ün yazısının dışında, Hürriyet'in bugünkü ikinci sayfasında da İsmail Saymaz imzalı haberde Emrah Serbes itirafı mektubu üzerinden kahramanlık destanı yazılıyor.

Hürriyet Emrah Serbes'i neden koruyor

Hürriyet Emrah Serbes'i neden koruyor

Hürriyet Emrah Serbes'i neden koruyor