İşler'den Pınar Kür'e: Çağdışı ve fosilleşmiş düşünceler

İşler'den Pınar Kür'e: Çağdışı ve fosilleşmiş düşünceler

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ankara'nın ilçelerini ziyaret ederek 30 Mart'ta seçilen belediye başkanlarını tebrik etti. İşler, Nallıhan Beypazarı ve Güdül'ün ardından Ayaş Belediyesi'ni de ziyaret etti. İşler, Nallıhan, Beypazarı, Güdül ve Ayaş'ın yeni seçilen AK Partili belediye başkanlarına hayırlı olsun dileklerini iletti. İşler, Güdül'ün ilk başörtülü Belediye Başkanı Hava Yıldırım'ı ziyaretinde ise sürprizle karşılaştı. Başörtülü belediye başkanı, İşler'e, kendi elleri ile sardığı sarmadan ikram etti.

''KAMUDA BAŞÖRTÜSÜNÜ SERBEST HALE GETİRDİK''

Başbakan Yardımcısı İşler, "Başörtülü kızlarımız üniversite kapılarından geri çevrilirdi. Kamuda başörtülü görmek hayaldi. Yapılan düzenlemeyle, kamuda başörtüsünü serbest hale getirdik. Parlamentoda yasak vardı. Bunların hepsi kalktı. Yasaklarla büyük bir mücadele göstererek, şimdi gördüğünüz gibi Güdül ilçesinde de başörtülü bir bayan, Hava Yıldırım belediye başkanı seçildi" dedi.

"ÇAĞDIŞI VE FOSİLLEŞMİŞ DÜŞÜNCELER"

Pınar Kür'ün sözlerine atıf yapan İşler, şunları söyledi: "Geçtiğimiz günlerde, sözde aydın olan, yazar olan bir bayan maalesef başörtüsü konusunda çok çirkin ifadelerde bulundu. İşte bunlar çağdışı düşüncenin ürünü, son kalıntıları, bunları artık fosilleşmiş düşünceler olarak düşünüyoruz.

''KENDİLERİNİ SÖZDE AYDIN ZANNEDİYORLAR''

Kendilerini sözde aydın zannediyorlar ama aslında kafalarının içinin de kalplerinin içinin de kapkara olduğunu sözleriyle maalesef ortaya koyuyorlar.

''İSMİNİ DAHİ ANMAYA DEĞER BULMUYORUM''

Ben bu kişinin ismini dahi anmaya değer bulmuyorum. Yapmış olduğu açıklamayı ve yakıştırmayı, misliyle kendisine iade ediyorum. İşte bunlar zaten 10 yıllardır sözde aydın geçinip insanların değerlerine, kültürlerine, milli ahlakına yabancı olan insanlar. Yıllardır bu ülkede bir dayatma içinde oldular. Milletimiz bu tür aydınlara da haddini sandıkta bildirmektedir."