İşletme müdürü de madenden kurtarıldı

İşletme müdürü de madenden kurtarıldı

Soma'daki maden faciasında tahliye çalışmalarına katılan Türkiye Taşkömürü İşletmeleri'nin (TTK) tahliye ekibi, madenin işletme müdürü Akın Çelik'in kurtarılmasının mucize olduğunu açıkladı.

İşletme müdürü de madenden kurtarıldı

''KURTARILMASI MUCİZE''

Ekipler, işletme müdürü Akın Çelik'in kurtarılmasının da mucize olduğunu söyledi. Çelik, şirketin basın toplantısında ısrarlı ' yaşamodası' sorularına maruz kalmış, net yanıt verememişti. 

''ÖLÜ HALDE BULMUŞTUK DİYEBİLİRİZ''

NTV'de konuşan madenciler, şirketin işletme müdürünün kaza sonrası işçileri kurtarmak için aşağı indiğini, kendisini de ölmek üzereyken bulduklarını aktardı. Madenciler şu bilgileri verdi: ''Bizim kurtardığımız işletme müdürü Akın Bey, daha önce Mustafakemalpaşa'da başka madencilerin hayatını kurtarmak için canı pahasına kurtarma yapan bir isim. Akın Bey'i biz ölü halde bulmuştuk diyebiliriz. Biz 1 2 dakika yetişmeseydik ve gerekli solunum cihazını sağlamasaydı Akın Bey de 302. maden şehidi olacaktı.

''GENEL ZEHİRLENMEDEN FARKLI BİR DURUM''

Biz gece 01.00'de ocağa indik, sabah 05.30 gibi ona ulaştık. Bu olay çok geniş bir olay, daha önce kurtarma çalışmasında düşürülmüş bir tahlisiye cihazı bulmuş, onu takmış ağzına. Genel zehirlenmeden farklı bir durum.'' İşçiler, işletme müdürünün o şekilde kurtarılmasının mucize olduğunu söyledi. 

''HİÇBİR İHTİMALİMİZ YOK'' DEMİŞTİ

Kendisi de kaza sonrası ölümden dönen Akın Çelik, basın toplantısında 'Hiçbir ihmalimiz yok' sözleriyle dikkat çekmişti. Çelik, gazetecilerin ısrarlı 'Yaşam odası var mı' sorularına da net yanıt verememiş, daha sonra yaşam odasının olmadığı ortaya çıkmıştı.