İsmail Çataklı: Eylül ayında 145 terörist etkisiz hale getirildi

Türkiye'nin terör ve uyuşturucuyla mücadelesi başarıyla devam ediyor...

Son olarak İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, terör ve uyuşturucuyla mücadelede kritik rakamları paylaştı.

Bakanlık faaliyetlerini içeren "Aylık Basın Bilgilendirme Toplantısı" düzenleyen Çataklı, açıkladığı verilerle kahraman Mehmetçik'in terör örgütü PKK'ya vurduğu ağır darbeleri bir kez daha ortaya çıkardı.

"4'ü gri, 4'ü turuncu kategoride"

Bakan Yardımcısı Çataklı, "Bakanlığımız koordinesinde iç güvenlik operasyonlarında Eylül ayında PKK’ya yönelik kırsal alanda 12'si büyük toplam 12 bin 817 kırsal operasyon gerçekleştirdik. 4'ü gri, 4'ü turuncu kategoride bulunan ve 9'u sözde üst düzey yönetici olan toplamda 145 terörist etkisiz hale getirildi." dedi.

İsmail Çataklı: Eylül ayında 145 terörist etkisiz hale getirildi

16 terör eylemi engellendi

Eylül ayı içerisinde 16 terör eyleminin engellendiğini ifade eden Çataklı, Eren-Abluka İlkbahar Yaz Operasyonları kapsamında 9 bin 768 operasyonun yapıldığını da ifade etti.

Bu operasyonlar kapsamında 98 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

İsmail Çataklı: Eylül ayında 145 terörist etkisiz hale getirildi VİDEO


Uyuşturucu operasyonlarında 2 bin 225 kişi tutuklandı

Öte yandan uyuşturucu ile mücadelenin birçok alanı kapsadığına değinen Çataklı, "Uyuşturucuyla mücadele kapsamında eylül ayında 23 bin 499 operasyon yapıldı, 29 bin 325 kişi gözaltına alındı, 2 bin 225 kişi tutuklandı" açıklamasını yaptı.

İsmail Çataklı: Eylül ayında 145 terörist etkisiz hale getirildi

526 bin Suriyeli döndü

Ayrıca Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatlarıyla terörden arındırılan bölgelerde başta eğitim, sağlık ve kamu hizmetlerinin sağlanması gönüllü geri dönüşleri hızlandırdı.

Bu kapsamda iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler ülkelerine dönmeye başladı.

Çataklı, ülkesine geri dönen sığınmacılara ilişkin, "Ülkesine geri dönen Suriyeli sayısı 526 bin 932 olmuştur." ifadelerini kullandı.

İsmail Çataklı: Eylül ayında 145 terörist etkisiz hale getirildi