İyi Parti Mersin'de DP ile ortak toplantı düzenledi
AA

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal ile DP İçel Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayfer Yılmaz'ın İçel Kongre Merkezi'nde düzenlenen aday tanıtım ortak toplantısına katıldı.

İyi Parti Mersin'de DP ile ortak toplantı düzenledi

ORTAK TOPLANTI

Burada konuşma yapan Akşener, Demokrat Parti'den İçel Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Ayfer Yılmaz'ın kendisi için bir kız kardeş olduğunu ve politikaya birlikte başladıklarını söyledi.

İyi Parti Mersin'de DP ile ortak toplantı düzenledi

Kendisinin 25 yıllık siyasi hayatında pek çok acılı zamanlar yaşadığını belirten Akşener, şöyle konuştu: "O kadar çok şey yaşadım ki, ama ilk defa Burhanettin Kocamaz sana ve bana yapılan ihanet ve komploya üzüldüğüm kadar hiç üzülmedim. O kadar çok şey yaşanmıştı ki ben insanların bu derece namert olabileceğini maalesef düşünmedim. Bu kadar namertlik yapılabileceğin hiç düşünmedim. Bu komployu yırtıp atmak hepimizin görevidir. Bu komplo sadece Burhanettin Kocamaz ve İyi Parti'ye kurulmuş bir komplo olarak değerlendirilemez. Bu demokrasiye, millet iradesine, milletin tercihlerine, İçellinin tercihine karşı kurulan namertçe ve korkakça yapılan bir komplo ve ihanettir."

Akşener, Ayfer Yılmaz'ın İçel'de, düşürülmeye çalışılan demokrasi bayrağını yerden kaldırıp burca dikmek için aday olduğunu belirtti.

İyi Parti Mersin'de DP ile ortak toplantı düzenledi VİDEO

İyi Parti Mersin'de DP ile ortak toplantı düzenledi

İÇEL'E SESLENDİ

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal da bu heyecana ortak olmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Tarihin seyrinin değiştiği anların bulunduğunu anlatan Uysal, "Memleketimizin tarihinde, İçelimiz, Arslanköy hadiselerinden itibaren, demokrasinin onurunu kurtarmak adına önüne eğer böyle bir imkan gelmiş ise her daim o sınavdan başarıyla çıkmıştır." dedi.

Seçimlerde herkesin gözünün İçel'de olacağını vurgulayan Uysal, şöyle devam etti: "Dağına, taşına, gönüllere, kalplere, zihinlere bu kavganın ve davanın bir parti mücadelesi, rekabeti olmadığını inşallah bu süreç içerisinde hep beraber anlatacağız. Bizler de hem temsil ettiğim kurumsal tüzel kişilik hem de şahsım olarak önümüzde bir aylık zaman dilimi içerisinde ne zaman ihtiyaç duyarsanız bilesiniz ki sizin sesiniz, soluğunuz olmak adına İçel'de bulunmayı özellikle bir görev atfedeceğim. İnanıyorum ki İçelimiz de demokrasimizin onurunu kurtarmak adına kıyama kalkarcasına hakkı haykıracaktır. Bu mücadelenin hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Meral Akşener Mersin'de konuştu VİDEO


İyi Parti Mersin'de DP ile ortak toplantı düzenledi

KOCAMAZ'DAN YILMAZ'A

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da kendisini saf dışı ettiklerini düşünenlerin olabileceğini belirterek, "Bu can bu tende olduğu müddetçe, ne İçel sahipsiz kalacak ne demokrasi öksüz kalacak." dedi. Demokrasi dışı olaylarla adaylığının engellendiğini savunan Kocamaz, bundan sonra da bayrağı devredeceği Ayfer Yılmaz ile kente hizmet etmeye devam edeceğini söyledi.

İyi Parti Mersin'de DP ile ortak toplantı düzenledi

DP İçel Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayfer Yılmaz ise Kocamaz'dan aldığı demokrasi bayrağını yere düşürmeyeceğini vurgulayarak, kadınların da desteğiyle başarılı olacağına inandığını kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)