Kılıçdaroğlu Aşura Matem töreninde Atatürk'ü anlattı
DHA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Halkalı'da düzenlenen Aşura Matem törenlerine katıldı.

"ATATÜRK İSLAM DÜNYASININ REHBERİ"

Törende konuşan Kılıçdaroğlu,"Müslümanların etnik kimlik ve inanç farklılıkları gerekçesiyle birbirlerine uyguladıkları zulme ve zulümden faydalanan kimi çevrelere karşı, ulu önder Gazi Mustafa Kemal'in kurucusu olduğu Cumhuriyetin, demokratik laik ve sosyal hukuk devleti kimliğinin, tüm İslam dünyasının rehberi olmaya devam edeceğine inanıyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu Aşura Matem töreninde Atatürk'ü anlattı VİDEO

Kılıçdaroğlu Aşura Matem töreninde Atatürk'ü anlattı

ADALET SAVAŞINI VERİRKEN HZ.HÜSEYİN GİBİ OLMALIYIZ

" 'Ali'den başka yiğit, Zülfikar'dan keskin kılıç yoktur' derken; aslında kastedilenin bir savaş aracı olarak kılıcın keskinliği olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu; "Kastedilen Hz Ali ve evlatlarının adaletidir. Hz.Ali ve evlatlarının tüm kararlarının hakkaniyetten ve adaletten yana olmasıdır.Yani İslam'dan ve onun sevgili Peygamberi Hz. Muhammed'in ilminden yana olmasıdır. Elde tutulan Zülfikar, doğruluk dürüstlük, yüksek ahlak ve adalet demektir. Zülfikar'da biz vardır, yiğitlik vardır. Kardeşlik vardır ve mutlak bir adalet vardır. Dolayısıyla bizler de adaletin savaşını verirken, şehit düşen Hz Hüseyin gibi olmalıyız. Eğer biz adilsek, adalet mücadelemizin bir anlamı vardır. Adalet konusunda buluşursak mücadelemiz büyür"diye konuştu.

Kılıçdaroğlu Aşura Matem töreninde Atatürk'ü anlattı

AKILCI BİR YOL BULMALIYIZ

Günümüzde İslam dünyasının birlik ve beraberliği başaramadığını söyleyen  Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tüm amalarımızı, lakinlerimizi, fakatlarımızı geride bırakıp, İslam dünyasının şuanda sosyal, ekonomik ve kültürel geri kalmışlığına karşı ortak çözümler üretmeliyiz. Barış, adalet ve kardeşlik dini olan İslam'ın hüküm sürdüğü Coğrafya'daki kanın, gözyaşının, eşitsizliğin karşısında çaresizliğimizin üzerine soğukkanlıkla düşünmeli ve akılcı bir yol bulmalıyız.Beşeri ve Fenni bilimlerdeki üretimlerimizi artırmalıyız. İslam dünyasında öfkeyi değil, hoşgörüyü büyütmeliyiz.

Kılıçdaroğlu Aşura Matem töreninde Atatürk'ü anlattı

ALLAH'IN BİZİ DİLSİZ ŞEYTAN KILMAMASI DİLİYORUM

"İnsanlık tarihinin en acı katliamlarından biri olan Kerbela, haksızlığa karşı göstereceğimiz cesaretin, zulme karşı kuracağımız umudun adıdır" diyen Kılıçdaroğlu konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Unutulmamalıdır ki günümüzün Yezidleri karşısında sessiz kalanları, Tiranlar karşısında susmayı tercih edenleri, zulüm sahipleriyle bir olanları tarih yazmayacaktır. Tarih haksızlığa karşı dilsiz şeytan olmayanları yazmıştır ve yazmaya da devam edecektir. Allah'ın bizleri zulmün karşısında susturmamasını, dilsiz şeytan kılmamasını diliyorum. Müslümanların etnik kimlik ve inanç farklılıkları gerekçesiyle birbirlerine uyguladıkları zulme ve zulümden faydalanan kimi çevrelere karşı, ulu önder Gazi Mustafa Kemal'in kurucusu olduğu Cumhuriyetin, demokratik laik ve sosyal hukuk devleti kimliğinin, tüm İslam dünyasının rehberi olmaya devam edeceğine inanıyorum..."

Kılıçdaroğlu Aşura Matem töreninde Atatürk'ü anlattı

KERBELA SAHNELENDİ

Törene katılıp salonu tamamen dolduranların ağırlıklı olarak siyah giyinmesi dikkat çekti. İlahilerin ve ağıtların söylendiği matem etkinliğinde Kerbela olayı tiyatro olarak sergilendi. Bu arada törenlerin yapıldığı salon içinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)