Kılıçdaroğlu'ndan bayram mesajı
AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlandı.

LAİK VE SOSYAL HUKUK DEVLETİ HARCIYLA..

Kılıçdaroğlu, bayram mesajında, "Kuruluşundan bu yana İslam dünyasıyla birlikte tüm mazlum devletlerin umudu olan cumhuriyetimizin temeline bizzat Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yerleştirdiği demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti harcıyla sorunların üstesinden geleceğine inancım tamdır." ifadelerine yer verdi.

15 Temmuz darbe girişiminde ve Türkiye'nin sınırlarının ötesine taşan terörle mücadelede kaybedilen şehitlerin bayramı daha hüzünlü kıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, annelerin ve babaların evlat acısıyla kavrulan yüreklerinin yüklediği sorumluluğun büyük olduğunu belirtti.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ SONRASI..

Bayramı şehitliklerde karşılayacak, çocuklarına, eşlerine dualarıyla seslerini duyuracak insanların acısını hafifletecek, yeni acıların yaşanmasını engelleyecek çözümleri en kısa sürede bulmaları gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, mesajında şunları kaydetti:  "15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlayan ve 'kurunun yanında yaşın yanması' sonucunu doğurduğu tüm toplum kesimlerince dile getirilen kamu ihraçlarının yarattığı mağduriyetlere karşı insani, hukuki ahlaki sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. Darbecilere ve tüm terör odaklarına karşı verilen haklı mücadelede, masumiyet karinesi ve suçun şahsiliği ilkelerine bağlı kalınması bir zorunluluk olarak önümüzde durmaktadır.

İŞKENCE, KÖTÜ MUAMELE VE TEHDİT ÖNLENMELİ

Darbe girişimine katılanlar hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalınarak yargılanmalı, işkence, kötü muamele ve tehdit gibi insan haklarına aykırı fiiller önlenmeli, tek bir kişinin dahi haksızlığa uğramaması için gerekli bütün önlemler vakit geçirmeksizin alınmalıdır.

Kuruluşundan bu yana İslam dünyasıyla birlikte tüm mazlum devletlerin umudu olan cumhuriyetimizin temeline bizzat Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yerleştirdiği demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti harcıyla sorunların üstesinden geleceğine inancım tamdır.

KURBAN BAYRAMINI KUTLADI

Bu inanç ve umutla Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını, ülkemizin birlik ve bütünlüğü için terör örgütüne karşı mücadelede verdiğimiz tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Acılarını bir ömür yüreklerinde taşıyacak şehit ailelerine Allah'tan sabır diliyor, bedenlerini bizler için siper etmiş gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Halkımızın ve İslam dünyasının Kurban Bayramı'nı yürekten kutluyorum. Kutsal topraklarda hac farizasını yerine getiren bütün vatandaşlarımıza da sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Ülkemize ve tüm İslam dünyasına Kurban Bayramı'nın mutluluk, esenlik ve barış getirmesini dilerim."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)