Kılıçdaroğlu'ndan Mansur Yavaş değerlendirmesi

Kılıçdaroğlu'ndan Mansur Yavaş değerlendirmesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin görüş alışverişi yapmak üzere Türk İş'i ziyaret etti. Genel Başkan Ergün Atalay'ın, sorunsuz bir seçim döneminin geçirilmesi talebinin doğru ve yerinde olduğunu belirten Kılıçdaroğlu Mansur Yavaş'ın açıklamalarıyla ilgili, "Elbette bir değerlendirme yapacaktır. İsim bazında hiçbir değerlendirme yapmadık" dedi.

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay tarafından karşılanan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bir süre Türk İş yöneticileriyle toplantı yaptı. Ağustos'ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday arayışları kapsamında değerlendirmelerin görüşüldüğü toplantı sonrası Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve Atalay, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

ATALAY: SORUNSUZ BİR SEÇİM İSTİYORUZ

Türk İş Başkanı Ergün Atalay, cumhurbaşkanlığı sürecinde toplumun her kesimini kucaklayan, sorunsuz bir cumhurbaşkanı seçimini arzu ettiklerini söyledi. Atalay, "Sorun ve problem olmasın. Herkesin kucaklandığı, hoşgörü ile bakıldığı bir ortam arzu ediyoruz. Sorunsuz bir seçim istiyoruz. Bu, bizim Türk İş yönetiminin dışında herkesin arzusu. Herkesin mutlu olduğu, kavganın, gürültünün olmadığı bir ülkede yaşamak istiyoruz. Biz de Türk İş olarak yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için başka bir şey düşünmemiz mümkün değil. Bununla ilgili de denmesi gereken bir iş varsa da çok rahat söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: ÖRGÜTLÜ TOPLUMDAN YANAYIZ

Kılıçdaroğlu ise, cumhurbaşkanının, toplumun her kesimini kucaklayacak bir kişi olmasına özen gösterdiklerini söyledi. Örgütlü bir toplumdan yana olduklarını ve cumhurbaşkanının da bunu desteklemesi gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, ”İşçiler örgütlenebilmeli. Esnaf, sanayici, işsizler örgütlenebilmeli. Böylece seslerinin daha gür çıkmasına imkan sağlamış olacağız. Cumhurbaşkanımızın örgütlü toplumdan yana, hukuktan ve emekten yana bir kişi olmasını arzu ederiz. Sizin şikâyet ettiğiniz, bizim de zaman zaman dile getirdiğimiz temel bir konu daha var. O da taşeron işçilik. Bu konuda Türk İş'e yakışan bir miting de düzenlediniz. Taşeron işçilerin dramını yalın bir dille bir işçi konfederasyonu başkanı olarak dile getirdiniz. Bizim gönlümüzden geçen cumhurbaşkanı adayının örgütlü toplumdan yana ama taşeron işçiliğe karşı olması gerekir. Uluslararası standartların Türkiye'de de olması gerekiyor.” diye konuştu.

Atalay'ın, sorunsuz bir seçim geçirilmesi gerektiğine ilişkin değerlendirmelerinin doğru ve yerinde olduğunu kaydeden CHP Genel Başkanı, "Seçimin sorunsuz olması çok güzel. Eğer demokrasi gelişmişse, etik değerler gelişmişse zaten seçimler sorunsuz olur. Umuyoruz, bu seçimlerde de bir kedi bir trafoya girmez de bu seçimlere şaibe düşmez diye umuyoruz. En büyük arzumuz o. Seçimlerin güven içinde yapılması çok önemli." diye ifade etti.

"YALOVA VERDİĞİ SÖZÜN ARKASINDA DURDU"

Basın mensuplarına; dün itiraz edilen bölgelerdeki seçimlerin sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: "Yapılan seçimlerin sağlıklı sonuçlanması önemli. Bu nedenle sandık başına giden yurttaşlarıma teşekkür ediyoruz. Demokrasiyi böyle güzelleştireceğiz. Yalova'da çok ciddi baskılar vardı. Belediye başkanımız herkesi kucaklıyordu. Başkanımız da seçildikten sonra sadece CHP'lilere değil bütün Yalovalılara hizmet verecek. Yalova, kısa sürede marka kent haline gelecektir. Yalova seçimleri iki eksenli yürüdü. AK Parti ve CHP arasındaydı. Daha önce biz kazanmıştık. AK Parti itiraz etti ama Yalova verdiği sözün arkasında durdu."

"İSİM BAZINDA BİR DEĞERLENDİRME YAPMADIK"

CHP Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş'ın ‘Cumhurbaşkanlığı adaylığım toplumu rahatlatır' şeklindeki açıklaması konusunda da konuşan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Elbette bir değerlendirme yapacaktır. İsim bazında hiçbir değerlendirme yapmadık. Önce ilkeler üzerinde bir anlaşma sağlayalım diye bir temas sürdürüyoruz. Önümüzdeki günlerde daha net bir durum ortaya çıkacak."