Kırgızistan Milletvekili Nurzhigit Kadirbekov: Biz aynı soydanız
ensonhaber.com

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremde, binlerce can yitip gitti.

Yüzyılın afetini yaşayan Türkiye’ye dünyanın dört bir yanından yardımlar geliyor.

Kırgızistan, Türkiye'nin yanında

Kurtarma ekiplerini seferber eden ülkeler, aynı zamanda yardımlar da topluyor.

Türkiye’nin kardeş ülkelerinden Kırgızistan da, tıpkı Türkiye gibi kayıplardan dolayı büyük acı yaşıyor.

Meclis'te saygı duruşunda bulunuldu

Kırgızistan Meclisi’nde bugün depremlerde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu…

Yaşananları büyük üzüntüyle karşıladıklarını belirten Kırgızistan Milletvekili Nurzhigit Kadirbekov, bir açıklama yaparak Türkiye’nin yanında olduklarını dile getirdi.

Konuşmasının bir kısmını Türkçe yapan Kadirbekov, şunları söyledi:

"Biz aynı soydanız"

Herkes dün gece Kırgızistan yardım ekibini karşılayan Türk kadının videosunu görmüştür. Hükümete hızlı karar verdiği için teşekkür ederim. Bütün dünya onlara yardım ediyor. Ama bizim yardımımız, maddi ve manevi desteğimiz özel olacak. Çünkü biz aynı soydanız. Duyduğum kadarıyla 10 ilde deprem oldu. Belki 100 binden fazla kişi enkaz altında. Kışın birçok insan geceyi dışarıda geçiriyor. Elbette insanlar sevdiklerini nasıl enkaz altında bırakacak? Onlara ev verilse bile, onları bırakamazlar. 1999 yılında İstanbul’da deprem meydana geldiğinde Kırgızistan Türkiye’ye yurt göndermişti. Şu anda en gerekli olan yurtlar ve çadırlar. Değerli kardeşlerim, sizin için üzüntü içerisindeyiz. Yakınlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileriz. Yaralılara acil şifa dileriz. Bu zor zamanda Türkiye senin yanındayız. Geçmiş olsun, Allah yardımcınız olsun. Biz daima yanınızdayız. Eğer bütçeden paraya ihtiyacınız varsa, bize söyleyin. Sembolik olarak maaşlarımızdan bağışlar yapacağız. Yardımımız ve desteğimiz Türk halkına özel bir manevi güç verecek, bunu anlamamız gerekiyor. Tanrı bize yardım etsin, her şey yoluna girsin. Bu zorlukların ardında bizi güzel şeylerin beklediğini diliyorum. Ve biz de hazırız.