Kocaeli'de düşen yıldırımdan geriye buzağı kaldı
İHA

Kocaeli'nin Başiskele ilçesi Fatih Mahallesi’nde meydana gelen olayda, Hanife Bostan isimli yaşlı kadın, sabah saatlerini 2 ineği ve 1 buzağını otlaması için evine yakın bir bölgede bulunan araziye götürdü.

YILDIRIM DÜŞTÜ, YAŞLI KADININ İKİ İNEĞİ TELEF OLDU

Düşen yıldırım sonucu Bostan'ın 2 ineği telef olurken, buzağı kurtuldu. İneklerini gören Bostan, hemen komşularından yardım istedi. Yapılan kontrollerde 2 ineğin de telef olduğu belirlendi.

Olay yerine gelen veterinerler tarafından yapılan kontrollerde, ineklerin yıldırım düşmesi sonucu telef olduğu belirlendi. 2 inekten geriye kalan buzağı ile evine dönen Bostan ise büyük hüzün yaşadı.

Yaşanan olayı anlatan kadın, gözyaşlarına boğuldu.

Kocaeli'de düşen yıldırımdan geriye buzağı kaldı ViDEO

"HAYVANLARIM YANDI, DAHA NE HİSSEDEYİM"

Çok üzüldüğünü dile getiren Bostan, “Bir gök gürültüsü, patlama oldu. Bir ateş indi. Ben eve doğru çıkıyordum. Geriye döndüm hayvanlarıma bakmak için. Bir baktım, ineklerimin ayakları havada sallanıyor. Sonra yıldırımın vurduğunu anladım. Hayvanlarım yandı, daha ne hissedeyim. Geriye bir buzağım kaldı. Bu da o sırada ineklerimin yanındaydı. Hemen veterinerler geldi, baktılar. Hayvanların yanmadığını, yıldırımın etkisi ile öldüğünü söyledi. Sonra kepçeler geldi, hayvanları çıkarttı. Sonra muayene ettiler. Etlerinin satılabileceğini söylediler. Ben de bilmem, nasıl yapıyorsanız yapın dedim. Sonra götürdüler. Buzağım yetim kaldı. Ben 30 yıldır ineklere bakarım. Çocuklarımdan çok onlara koşardım.” dedi.

Kocaeli'de düşen yıldırımdan geriye buzağı kaldı

Kocaeli'de düşen yıldırımdan geriye buzağı kaldı

Kocaeli'de düşen yıldırımdan geriye buzağı kaldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)