Lütfi Elvan TİB'e verilen yetki hakkında konuştu

lütfi-elvan

Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, TBMM Genel Kurulu'nde görüşülen torba yasada, TİB'e verilen erişim yasağı yetkisiyle ilgili basın açıklaması yaptı.

"ANAYASA'YA UYGUN BİR DÜZENLEMEDİR"

Bakan Elvan, "Anayasa'ya uygun bir düzenlemedir. AB müktesebatına uygun bir düzenleme yapıldı.  Özgürlüğün kısıtlanması gibi bir durum söz konusu değil." dedi.

Lütfi Elvan'ın konuşmalarının satır başları;

"Biz anayasanın 22. maddesine uyum sağladık. Yapmış olduğumuz düzenleme bu. Ulusal güvenliğimizi ilgilendiren herhangi bir husus söz konusu olduğunda ne yapacaksınız. Ben o halde mahkemeye gidip mahkemeden kararı mı bekleyeceğim. Böyle bir durum söz konusu olduğunda, ki Anayasa bunu öngörüyor, TİB geçici bir süre için erişimin engellemesini sağlıyor. Ben sizi anayasa maddesi ile ilgili düzenlemeyi kıyaslamanızı tavsiye ederim. Ulusal güvenlik söz konusu ise TİB’in erişimi engellemesi, mahkemeye başvurup mahkemenin 48 saatte kararını vermesini öngörüyor. Mahkeme kararını öngörmeyen bir husus söz konusu değil. Diyelim mahkeme 48 saatte karar vermedi, o zaman açmak zorundayız. Ama mahkemenin kararı neyse onu uygulayacağız. Burada yapılan tamamen anayasaya uygun bir düzenleme. Bunu başka yerlere çekmenin bir anlamı yok. AB müktesebatına da uyum içeren bir düzenleme olduğunu ifade etmek istiyorum. Ulusal güvenlik ile ilgili bir mesele, hangi ülkeyi düşünürseniz düşünün tüm ülkelerin uyguladığı bir yöntem."