Mali'de, diyanet işleri başkanından Türkiye'ye övgü dolu sözler

Gazeteci Adem Metan, farklı coğrafyalarda farklı medeniyetlerin izinden gitmeye devam ediyor…

Gittiği bölgelerde ortaya çıkan hayat hikayeleri ile kalplere de dokunmayı başaran Metan, su kuyusu açılışı için Mali’ye gitti.

Mali’de Türkiye’ye karşı saygının ve güvenin inanılmaz bir boyutta olduğunu belirten Metan, Türklerin büyük bir ilgi ile karşılandığını söyledi.

“Türkiye’ye karşı inanılmaz bir saygı ve güven var”

Sosyal medya hesabından ülkenin diyanet işleri başkanı ile olan diyaloğunu paylaşan Adem Metan, paylaşımına şu ifadeleri not düştü:

“Mali’de Türkiye’ye karşı inanılmaz bir saygı ve güven var. Nerede Türk’üz desek ya da konvoyumuzu görseler yanımıza geliyorlar. Buyurun Mali Diyanet İşleri Başkanı’nın ağzından dinleyin…”

Mali'de, diyanet işleri başkanından Türkiye'ye övgü dolu sözler VİDEO

Türkiye’ye ‘abi’ benzetmesi

Metan’ın paylaştığı videoda, diyanet işleri başkanının Türkiye’ye bir abi benzetmesi yaparak şu ifadeleri kullandığı görüldü:

"Yani şimdi Türkiye Müslümanlar için çok güçlü bir ülkedir. Mesela çocukken başka bir adamla yani kavga yapabilirsin çünkü biliyorsun ki senin abin var o güçlü bir adam. Sana yardım edebilir yani.

“Erdoğan bütün Müslümanlar için gurur kaynağı”

Ona göre Müslümanlar herkese, elhamdülillah hele senin Recep Tayyip Erdoğan’ın varsa, bütün Müslümanlar için gurur kaynağı. Nasıl konuşmak istiyorlar, konuşabilirler. Çünkü Türkiye var yani. İnşallah, beraber bir bütün olabiliriz inşallah."

Mali'de, diyanet işleri başkanından Türkiye'ye övgü dolu sözler

Mali'de, diyanet işleri başkanından Türkiye'ye övgü dolu sözler