MHP ve CHP'nin çatı adayı Taha Akyol olabilir

MHP ve CHP'nin çatı adayı Taha Akyol olabilir

ENSONHABER.com/DETAY HABER Cumhurbaşkanlığı seçimleri için AK Parti'de Erdoğan'ın adaylığına kesin gözüyle bakılırken gözler CHP ve MHP'de.

ÇATI ADAY ARANIYOR

Seçimlere 3 ay kala muhalefet cephesinde çatı aday arayışı devam ediyor. CHP'nin uzun süredir diğer muhalefet partileri ile ortak aday arayışında olduğu bilinirken dün ilk kez MHP lideri Bahçeli de ortak aday formülüne sıcak baktığını belirtti.

KILIÇDAROĞLU UĞUR DÜNDAR'LA GÖRÜŞTÜ

CHP ve MHP'nin çatı aday arayışı devam ederken Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da Uğur Dündar'la bir görüşme yaptığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu bu görüşmede Uğur Dündar'a Köşk adaylığı için teklifte bulundu.

DÜNDAR'A MHP ENGELİ

Laik-ulusalcı kimliği ile bilinen Sözcü yazarı Dündar da bu teklife olumlu yaklaştı. Ancak Dündar'ın adaylığı MHP engeline takıldı. Muhazafakar kitlenin sevmediği bir isim olan Uğur Dündar MHP'den veto yedi.

TAHA AKYOL'DA BİRLEŞTİLER

Şimdi ise MHP ve CHP kulislerinde en çok adı geçen isim Hürriyet yazarı Taha Akyol. Akyol, MHP'nin içinde uzun yıllar görev yapmış eski bir ülkücü olarak biliniyor. Daha sonra ise liberal kimliği ile öne çıkan Taha Akyol'un da bir şansızlığı var: Cemaat'e olan yakınlığı. Bu özelliği onun CHP tabanı tarafından kabul görmemesine neden olabilir.

17 ARALIK SONRASI HÜKÜMETE SERT ELEŞTİRİLER

Öte yandan Taha Akyol, yine kendisi gibi yazar olan oğlu Mustafa Akyol gibi 17 Aralık operasyonunda hükümete yönelik eleştiriler yazılarıyla biliniyor. Taha Akyol, hukukçu kimliği ile 17 Aralık ve sonrasındaki gelişmelerde, örneğin HSYK atamaları konusunda hükümete sert eleştiriler yöneltmişti. Akyol'un söz konusu yazıları da muhalefetin ve Cemaat'in gözde adayı olmasında etkili oldu.