MHP'li Yeniçeri: En büyük engel yasa uygulayıcıları

MHP'li Yeniçeri: En büyük engel yasa uygulayıcıları

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, AYM'nin kararı ile özgürlüklerine kavuşan Balyoz davası sanıklarına geçmiş olsun dileklerinde bulunan Özcan Yeniçeri, “Balyoz Davası sanıkları için AYM'nin verdiği karar aslında Türkiye'nin adalet dağıtma ve yargı konusunda ne büyük sorunlarla karşı karşıya olduğunu göstermektedir.

''ADALETİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGELİ ORTAYA ÇIKARDI''

Öncelikle ifade etmek gerekir ki bu karar; Türkiye'de yasaların değil, uygulamanın ve uygulayıcıların adaletin önündeki en büyük engel olduğunu ortaya çıkarmıştır. Bir kez daha ideolojik, duygusal ya da tarafgir tavırların adaletin önündeki en büyük engel olduğu anlaşılmıştır” dedi.

“TÜRKMENLER IŞİD VE BARZANİ'NİN KISKACI ALTINDADIR”

Irak'ta Türkmen varlığının sona erdirildiğini belirten Türkmenlerin vahşi saldırılarla öldürüldüğünü ifade eden Özcan Yeniçeri, “Türkmenler bölgede silahsız, korumasız ve sahipsizdir. IŞİD'in bölgeye taşıdığı şiddet Türkmenleri köşeye sıkıştırmış, büyük bir katliam tehdidiyle onları karşı karşıya bırakmıştır. Türkmenler IŞİD ve Barzani'nin kıskacı altındadır. Barzani yurtlarına, IŞİD ise canlarına el koymaya çalışıyor. Türkmenlerin IŞİD canlarını, Barzani ise yurtlarını alıyor. AK Parti iktidarı ise seyrediyor. Türkmen ve Türkmeneli konusunda tarihin gözleri AK Parti'nin üzerindedir” diye konuştu.