Şahin Mengü'den Kılıçdaroğlu'na sert eleştiri

mengü

Şahin Mengü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tutarsız olduğunu belirterek “Pazartesi bir şey söyleyip, Salı değiştiriyorsanız, Cuma günü farklı bir şey söylüyorsanız, toplumun size inancı kalmıyor” dedi. Mengü, Kılıçdaroğlu'na 'yalan' konuşuyorsun imasında bulunurken özellikle 'yalancı' sözcüğü yerine 'tutarsız' sözcüğünü tercih etti.

''HALKIN TEVECCÜHÜNÜ SAĞLAYAMAYAN HALKA KIZAMAZ''

‘Halkın teveccühünü sağlayamayan halka kızamaz' diyen ve Kılıçdaroğlu'nun kurultayı toplamasını doğru bulan Mengü, kongrenin 15 günde yapılmasının ise demokrasiye sığmadığını anlattı. Kılıçdaroğlu'nun Başbakan'a yönelttiği 'diktatör' yaftasına göndermede bulundu. Şahin Mengü'nün açıklamalarından satır başları:

''CHP DEVRİMCİ NİTELİKLERİNİ KAYBETTİ''

“Dört seçim kaybeden bir lider hala orada kalmak istiyorsa ortada bir rahatsızlık var demektir. Bu rahatsızlığı gidermesi lazım. CHP bu rahatsızlığı kendi kurultayını toplayarak, partinin asıl sahiplerine hesap vererek soracaktır. Partinin sahibi tabanı temsil eden kurultaydır. Bize göre CHP olması gereken devrimci niteliklerini yitirmiştir. Bir parti eğer sürekli devrimci niteliğini yitirmişse artık o partinin toplumda bir heyecan oluşturması mümkün değildir. Siyasi partiler heyecan oluşturdukları müddetçe, yeni projeler ortaya koydukları müddetçe halkın teveccühü olur. Eğer halkın teveccühünü siz sağlayamıyorsanız “halk bana niye oy vermiyor” diye kızmak hakkına sahip değilsiniz. Siyasetçi bir yerde yanlış varsa, kendisi dahilse bu hataya kabul edecek.”

''BAŞBAKANA DİKTATÖRSÜN DERKEN AYNI DURUMA DÜŞME''

Benim bir beklentim olmadığı için en rahat konuşanlardan biri benim. 15 günde kurultayda hani demokrasi, hani tartışmak? Başbakan'ı bu konuda eleştiriyorsanız, Başbakan'ın yaptığını iddia ettiğiniz hataları yapmayacaksınız. Başbakan'a “diktatörsün” derken, siz partiyi tek adam rejimine götürecek bir tüzük değişikliğin peşine takılmayacaksınız.” Şahin Mengü bu açıklamaları Kanal 24'te ekranlara gelen 'Açık Görüş' programında dile getirdi.