Senegalliyi üçüncü kattan atan adam tutuklandı
Ajanslar

İstanbul Fatih’te pazartesi günü Beyazıt PTT Şubesi’nde sıra numarası nedeniyle tartıştığı Senegalli turisti, postane çıkışı yardıma çağırdığı akrabalarıyla birlikte takip eden ve genç adamı sıkıştırdıkları handa döverek üçüncü kat penceresinden atan Hakan Y. tutuklandı.

Senegalliyi üçüncü kattan atan adam tutuklandı

"PENCEREDEN DÜŞTÜ" DEDİ

Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Büro Amirliği ekiplerince, gözaltına alınan ve Beyazıt’ta el arabalarıyla esnaf için taşımacılık yaptıkları belirlenen saldırganlar Hakan Y., İsa Y., Süleyman Y. ve Hasan T. ilk ifadelerinde Senegalli Kente’nin tartışma sırasında sandalyeye takılıp pencereden düştüğünü anlattı.

"ÇOK ZORUMA GİTTİ"

Emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen üçü kuzen, dört saldırgandan üçü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı, Hakan Y., tutuklanarak cezaevine konuldu. Çevredeki bir mağazanın güvenlik kamerası tarafından pencereden attıkları Senegalliye düştüğü sokakta sopayla vururken görüntülenen Hakan Y., mahkemede olayı şöyle anlattı:

“Postanede tartıştık. Bana hakaret etti. Çok zoruma gitti. Senegalli bir arkadaşı onu, postaneden çıkarıp işhanına soktu. Ben de akrabalarımı ve arkadaşlarımı çağırıp, peşlerinden hana girdim. Tartışma sırasından ittim. Camdan fırlayıp düştü.”

AMATÖR FUTBOLCU

Bir işadamının hasta annesinin yanında, hasta bakıcı olarak çalıştığı ve amatör olarak futbol oynadığı belirlenen Kente ise Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altında tutuluyor. Kalça kemiğinde kırık olduğu belirlenen Kente ameliyat edilecek. Hastanede Senegalli kız arkadaşının refakat ettiği kente, çok az Türkçe bildiği için sorulara yanıt veremedi.

Senegalliyi üçüncü kattan atan adam tutuklandı