TÜRGEV: Soma Holding bağışta bulunmadı

TÜRGEV: Soma Holding bağışta bulunmadı

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan tarafından TÜRGEV ya da İstanbul Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfı'na (İSEGEV) yapılmış herhangi bir bağış bulunmadığını, holding ve bağlı şirketleriyle ilgili kurum ve/veya kişilerden de vakfa herhangi bir bağış yapılmadığını bildirdi.

CHP'DEN SORU ÖNERGESİ

TÜRGEV'den yapılan açıklamada, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, Soma'da yaşanan maden faciasının ardından, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde, "Soma Holding'in sahibi Alp Gürkan'ın 2013 yılında TÜRGEV vakfına bağış yaptığı" iddiasında bulunduğu belirtildi. Bu önergeyle ilgili çeşitli basın yayın organlarında çıkan asılsız ve yanıltıcı haberler üzerine kamuoyunu aydınlatmak için açıklama yapma ihtiyacı duyulduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"BAĞIŞ YOK"

"Tanrıkulu'nun Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde, 'Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. unvanlı şirketin bağlı olduğu Soma Holding'in sahibi Alp Gürkan'ın 2013'te TÜRGEV adlı vakfa bağış yaptığı iddiası doğru mudur? Soma Holding'in sahibi Alp Gürkan tarafından, son beş yılda TÜRGEV'e, Temmuz 2012'den önce de İSEGEV adlı vakfa herhangi bir para bağışı yapılmışsa yapılan nakdi bağışların toplam tutarı ne kadardır?' denilmiştir. Konuyla ilgili olarak ifade etmek isteriz ki, Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan tarafından TÜRGEV ya da İSEGEV'e yapılmış herhangi bir bağış bulunmadığı gibi, Soma Holding ve bağlı şirketleriyle ilgili kurum ve veya kişilerden de vakfımıza yapılmış herhangi bir bağış bulunmamaktadır."