- Haberler
- Gündem Haberleri
- Tutuklanan HDP'li vekiller için itiraz başvurusu
Tutuklanan HDP'li vekiller için itiraz başvurusu
- 09.11.2016 - 18:34

Diyarbakır, Şırnak, Hakkari ve Bingöl Cumhuriyet Savcılıklarınca yürütülen soruşturmalar kapsamında 4 Kasım’da tutuklanan HDP’nin Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ile 8 milletvekili ve tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasakları ile bırakılan 3 milletvekili için avukatları harekete geçti.
Tutuklanan HDP’lilerin avukatlarından Reyhan Yılçındağ Beydemir, 4 ilin Sulh Ceza Hakimliklerine bugün tutuklanan ve serbest bırakılan milletvekilleri için, ’tutuklama, adli kontrol, yurt dışına çıkış yasakları ve dosyalarına konulan kısıtlılık’ kararlarını kaldırılması için itirazda bulunduklarını söyledi.
AYM'DEN SONRA AİHM'E GİDECEKLER
Avukat Baydemir, birkaç gün içinde yaptıkları itirazların sonuçlanmasını beklediklerini de ifade ederek, "İtirazlarımız reddedilirse bundan sonraki süreç iki şekilde ilerleyecek. Başvurumuzun öncelikli olarak ele alınması ve ihtiyati tedbir talebiyle bu defa Anayasa Mahkemesi’ne başvuracağız. AYM’nin de başvurumuzu reddetmesi durumunda ise aynı talep ile AİHM’e gideceğiz" dedi.