Varank: Demokrasinin ve teknolojinin düşmanı CHP zihniyeti
AA

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Van'da Peynirciler Çarşısı açılışına katılarak, burada önemli açıklamalarda bulundu.

PEYNİRCİLER ÇARŞISI'NI DOLAŞTI

Çeşitli programlara katılmak üzere Van’a gelen Bakan Varank, Ferit Melen Havaalanı’nda Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, Abdulahat Arvas, İrfan Kartal, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, kurum amirleri ve partililer tarafından karşılandı.

Buradan İpekyolu ilçesindeki bir tekstil atölyesini ziyaret eden Varank, kadın atölye çalışanlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak sorunlarını dinledi. Ardından Van Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Peynirciler Çarşısı’nın açılış programına katılan Bakan Varank, iş yerlerini ziyaret etti ve Van’ın yöresel otlu peynirinin tadına baktı.

BİR SONRAKİ NESİLLERE AKTARILMASINI İSTEDİK

Açılış programında konuşan Bakan Varank, 50’nin üzerinde dükkana ev sahipliği yapan tarihi çarşının Vanlıların hizmetinde olduğunu belirtti.

Yaşanan depremler ve diğer fiziki etkenler nedeniyle ciddi zarar gören çarşının yok olmasına izin vermediklerini ifade eden Varank, "Şehirleri şehir yapan şey bir manada yaşanmışlıklarıdır. Bunu bazen bir çarşı, bazen de bir tarihi eser temsil edebilir. İşte Peynirciler Çarşısı da Van’ın misafirperverliğini ve eşsiz kültürünü yansıtan mekanlardan bir tanesi oldu. Zaten buradan baktığımızda müthiş bir eseri görmüş oluyoruz. Burası nice bereketli kazanca, sevince ve umuda yol oldu. Bu mekanın bizden sonraki nesillere de aktarılmasını istedik. Bu kültürün ve yöresel lezzetlerin her daim canlı ve taze kalmasını istedik." diye konuştu.

Varank: Demokrasinin ve teknolojinin düşmanı CHP zihniyeti

DEMOKRASİ VE TEKNOLOJİNİN ASIL DÜŞMANI BU ZİHNİYET

Varank, "Türkiye'nin 20 yıllık hayali olan Türkiye Uzay Ajansı'nın kuruluşunu Anayasa Mahkemesi'ne taşıdılar. Biz bu utanç verici adımı, milletimize şikayet ettiğimizde de telaşla bahaneler uydurmaya çalıştılar. Türkiye'nin hayrına böylesine vizyoner bir işi geciktirmeye yönelik her adım bu ülkeye, gençleremize, bilim insanlarımıza ihanettir. Bunlar biliyorsunuz ülkenin hayrına olan her adımı Anayasa Mahkemesi'ne götürmekle ünlüdürler. Maalesef CHP zihniyeti, Türkiye'nin muasır medeniyet yolculuğu önünde en büyük takozdur. Demokrasimizin de bilimin de teknolojinin de asıl düşmanı bu zihniyettir." dedi.

BUNLAR İSTİSMAR SİYASETİ YAPIYOR

Belediye imkanlarının Van için değil, çocukları dağa kaldıran eli kanlı teröristler için kullanıldığına vurgu yapan Varank, "Sizlerin vergilerini size hizmet etmek için kullanmadılar. Sizden aldıkları paraları Kandile akıttılar ve kendi zimmetlerine geçirdiler. Belediye imkanlarını Van için değil, çocuklarımızı dağa kaldıran eli kanlı teröristler için kullandılar. Bu şehirde nice gencin geleceğini çaldılar. Şimdi önümüzde 31 Mart Yerel Seçimler var. Van’a ihanet etmiş bu zavallılar hiç utanmadan sizin kapınızı çaldıklarında görüyorsunuz. Size hizmet etmek için söyleyebilecekleri tek bir sözleri yok. Van’ın geleceğiyle ilgili kurabilecekleri tek bir hayalleri yok. Bunların yaptıkları tek şey istismar siyaseti. Bunların siyasetinin, savundukları ideolojinin Van’a bir katkısı olabilir mi? Bunlar Van’ın gençlerine istihdam sağlayamaz. Bunlar Van’da belediyecilik yapamaz. Bunlar Van’ı güzelleştiremez. Bunlar yakmaktan, yıkmaktan, kazmaktan anlar. Ben Vanlı kardeşlerime yürekten seslenmek istiyorum. Huzurumuzu bozmak için Van’daki hizmet dönemini kesintiye uğratmak için 31 Mart’ı ellerini ovuşturarak bekleyenlere asla müsaade etmeyin. Devletimiz tüm imkanlarıyla yanınızda. Askerimiz, polisimiz, jandarmamız tüm güvenlik güçlerimiz hiçbir çapulcuya göz açtırmaz. Siz bizim arkamızda durduğunuz müddetçe, Van’ın huzurunu kimse bozamaz. İşte o yüzden 31 Mart’ta Van’dan sadece Türkiye’de değil, tüm Avrupa başkentlerinde konuşulacak bir sonuç bekliyoruz. İnanın herkesin gözü 31 Mart’ta Van’da olacak. Van’dan AK Parti’ye çıkacak destek, kurdukları tuzakları yerle bir edecek." şeklinde konuştu.

Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Van’a yaptıkları yatırım tutarının 26 milyar lirayı geçtiğini, son 2 yılda Kandil’in güdümünden kurtardıkları yerel yönetimin Van’a kazandırdıklarına vatandaşların yakından şahit olduğunu kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)