Vatikan Büyükelçiliği'ne atanan Göktaş'tan veda mesajı
ensonhaber.com

Türkiye'nin Vatikan Büyükelçiliği'ne atanan Cumhurbaşkanlığı Basın Danışmanı Lütfullah Göktaş, atanmasına ilişkin kararnamenin bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından, sosyal medya hesaplarından veda mesajı paylaştı.

"Sevgili Arkadaşlar" diye başladığı mesajında Göktaş, "Tam sekiz yıl boyunca Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Basın Başdanışmanı olarak çalışma onurunu yaşadım. Şimdi yeni bir göreve başlıyorum, Vatikan nezdindeki Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği. Beni bu yeni vazifeye layık gören muhterem Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Her anlamda dolu dolu geçen sekiz yıl... Değerli Cumhurbaşkanımızın yakın çalışma ekibinde yer almak başlı başına bir şeref. Bu süre, hayatımın en yoğun, en bereketli, en paha biçilmez dönemini oluşturuyor." ifadesini kullandı.

Vatikan Büyükelçiliği'ne atanan Göktaş'tan veda mesajı

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE SEKİZ YIL"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde başlayan sekiz yıla birçok şeyin sığdığını aktaran Göktaş, "Referandum dahil toplam 7 seçim yaşamışım. Nice badireler atlatılmış. Yaşananları hatırladığımda, çok daha uzun çalışmışım gibi geliyor. Tezgahlanan kumpaslar ve kanlı terör eylemlerinden Gezi Parkı olaylarına, paralel yapılanmanın 17-25 Aralık'ta yargı aracılığıyla hükümeti devirme teşebbüsünden 15 Temmuz'daki askeri darbe girişimine varana dek, ülkemizin maruz bırakıldığı travmaların, verilen kararlı mücadelenin canlı tanığı oldum. Türkiye'nin tüm bu sarsıntıları salimen atlatabilmesinde, milletimizin sağduyusunun ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın liderliğinin kilit rol oynadığına bizzat şahidim." ifadelerini kullandı.

Göktaş, Cumhrubaşkanı Erdoğan ile yakın çalışma ortamı bulmasının büyükelçilik görevine de müspet yansımaları olacağını da belirtti.

Vatikan Büyükelçiliği'ne atanan Göktaş'tan veda mesajı

"GÖREVLER GEÇİCİ DOSTLUKLAR BAKİDİR"

Papalık Gregorius Üniversitesi'nde 1990'larda yüksek lisans yaptığına değinen Göktaş, Vatikan konusundaki uzmanlığının da katkısıyla büyükelçilik görevini layıkıyla yerine getirebileceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

Vatikan Büyükelçiliği'ne atanan Göktaş'tan veda mesajı

"Kıymetli Cumhurbaşkanımız ile mesaimin uzun soluklu olmasında, hayırlı bir şekilde Büyükelçilik ile taçlanmasında katkısı olanların sayısı bir hayli fazla, Basın Başdanışmanlığı'ndaki ekibim başta olmak üzere, tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın mesajlarının ve faaliyetlerinin kamuoyuna duyurulmasında, medyamızın değerli mensupları da önemli rol oynadılar. Basınımızın tüm emekçilerine şükran borçluyum. Görevler geçici, dostluklar bakidir. Çalışırken elbet kusurlarımız olmuştur. Eksikliklerimizin, sebebiyet verdiğimiz kırgınlıkların bağışlanması umuduyla, herkesten helallik diliyorum. Kalbi muhabbetlerimle."

BASIN DANIŞMANI OLARAK DA ÇALIŞTI

Gazeteci yazar ve ilahiyatçı Göktaş, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu, Roma'da Vatikan Gregoryus Üniversitesi'nde dinler tarihi alanında yüksek lisans yaptı.

Göktaş, Roma'da NTV'nin İtalya temsilcisi ve Anadolu Ajansı'nın İtalya muhabiri olarak görev yaptı. Şubat 2011'de "Başbakanlık Basın Danışmanı" olarak atanması üzerine İtalya'dan Türkiye'ye dönen Göktaş, 2011-2014 yıllarında Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde, basın danışmanı olarak çalıştı.

Vatikan Büyükelçiliği'ne atanan Göktaş'tan veda mesajı

İTALYA DEVLET NİŞANI'NA SAHİP

Göktaş, Erdoğan'ın 10 Ağustos 2014'te Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra da Cumhurbaşkanlığı basın başdanışmanı olarak görev yaptı. Edebiyat, dış politika, felsefe, dinler tarihi, kültürler ve dinler arası ilişkilere ilgi gösteren Göktaş'ın, 1983'ten bu yana muhtelif gazetelerin yanı sıra Mavera, İlim ve Sanat, Yedi İklim, Kitap Dergisi, Yeni Düşün, Gergedan, Varlık, İzlenim, Birikim gibi dergilerde muhtelif makale, yazı, röportaj, haber ve çevirileri yayınlandı.

Göktaş ayrıca, İtalya Devlet Nişanı'na layık görüldü.

Günün önemli gelişmeleri VİDEO