- Haberler
- Gündem Haberleri
- Zekeriya Öz görevden uzaklaştırma kararını değerlendirdi
Zekeriya Öz görevden uzaklaştırma kararını değerlendirdi
- 30.12.2014 - 19:08

HSYK 2. Dairesi tarafından görevden uzaklaştırma kararı verilen Bolu Adliyesi’nde görevli savcı Zekeriya Öz, odasındaki eşyaları topladıktan sonra saat 17.15’te adliyeden ayrıldı. Adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Öz, şunları söyledi;
İTİRAZLARIMI YAPACAĞIM
"Konuyla alakalı bana herhangi bir tebligat gelmedi. Bir açıklama da gelmedi. Bugüne kadar savunmam dahi alınmadı. Bana bildirilmeyen ve gönderilmeyen kararın medyaya alelacele servis edilmesi Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) hangi etik değerlere göre hareket ettiğini açıkça göstermektedir. Karar hukukilikten uzak siyasi bir karardır. Bununla ilgili ayrıntılı açıklamayı yapacağım. İtirazlarımı yapacağım.
BU KARAR, YARGI BAĞIMSIZLIĞINA KARŞI YAPILMIŞTIR
Malum bir savcı Konya’da bir kişiyi gözaltına aldırmadığı için Zonguldak’a sürülüyor. Bunu süren de aynı kuruldur. Bu tür kararlar veren kurul aslında yargı bağımsızlığına büyük bir darbe vurmuştur. Kararın şahsımla alakası yoktur. Verilen karar yargı bağımsızlığına karşı yapılmıştır. Karara karşı itirazımı yapacağım.
Zekeriya Öz görevden uzaklaştırılmasını değerlendirdi
BU KARAR BENCE KURUL DA ALINMADI
Dosyayı bile bilmiyorum. Benimle alakalı ne suçlama var bakacağız. Bizimle alakalı suçlamaları televizyonlarda medya mensupları sansasyon yapıyorlar. Bu karar bence kurul da alınmadı. Başka bir yerde alındı. Kurul da uygulamaya koydu."
KAR TOPUYLA OYNADI
Zekeriya Öz kendisine ait 14 FJ 697 plakalı arabasına binmeden önce görevli aracın üzerindeki karları temizledi. Öz, kartopunu havaya attı ve “Yeni yılın mutluluk getirmesi için kartopunu da havaya atalım” dedi. Öz, daha sonra adliyeden ayrıldı.