Güney Kore 5G'ye tamamen geçiş yapıyor
ensonhaber.com

5G teknolojisinin tamamen aktif bir şekilde çalışabilmesi için öncelikle akıllı telefon üreticilerinin, 5G destekli telefonlarını piyasaya sürmesi gerekiyor. Ayrıca telefon operatörlerinin, abonelerine 5G hizmeti sağlayabilmek için baz istasyonlarını da yenilemesi gerekiyor.

GÜNEY KORE 5G'YE HAZIR

Bazı ülkelerde 5G ağı neredeyse hazır hale gelirken, bu ülkelerden biri de Güney Kore. Güney Kore'de faaliyet gösteren telefon operatörü LG Uplus, ülkede 5 bin 500 adet 5G'li baz istasyonu kurdu.

LG Uplus yaptığı açıklamada, 5G'li baz istasyonlarının sene sonuna kadar Güney Kore'deki bütün büyük şehirleri kapsayacağını söyledi. Ayrıca şirketin sahip olduğu 5G'li baz istasyonu sayısı, ülkedeki diğer rakiplerinden oldukça fazla.

LG Uplus, her geçen gün ülkedeki baz istasyonu sayısını artırmayı düşünürken, şirket bu iş için 3.5 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyor.

Güney Kore, dünyadaki 5G ticari kullanımına başlayan sayılı ülkelerden bir tanesi. Ülkedeki üç büyük mobil operatör, geçen yıldan bu yana 5G ticari hizmetleri üzerinde çalışıyor. Güney Kore'deki kullanıcıların, 5G teknolojisine, önümüzdeki ay geçmesi bekleniyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji