Gürsel Tekin kimdir

Gürsel Tekin kimdir

1964 yılında o dönem Kars'a bağlı olan Ardahan'da doğdu. Lisede okurken CHP Gençlik Kolları'nda faaliyet göstermeye başladı. 1981 yılında dönemin sosyo-ekonomik koşulları yüzünden ailesiyle birlikte İstanbul'a yerleşti. 1984 yılında kurulan Sosyal Demokrat Halkçı Parti'de (SODEP) görev aldı.

SİYASET HAYATINA 1984'TE BAŞLADI

12 Eylül 1980 darbesi ile kesintiye uğrayan ve 1984′te yeniden aktif olarak başladığı siyasi hayatına 1986–87 yılları arasında bu kez askerlik görevi nedeniyle ara verdi. Vatani görevini İstanbul Kuleli Askeri Lisesi'nde tamamladıktan sonra ticarete atıldı. Bu dönemde SODEP'in kapanması üzerine SHP'ye kaydoldu.

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKAN VEKİLLİĞİ YAPTI

1989 yılında Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi seçildi. 1994 seçimlerinde yine aynı görevi üstlendi. 1995 yılında sosyal demokratların CHP çatısı altında birleşmesi üzerine Meclis Üyeliği görevini CHP'li olarak sürdürdü. 1994–1997 yılları arasında Kadıköy Belediyesi Encümen Başkanlığı görevinde bulundu. 1997 yılında ise Kadıköy Belediye Başkan Vekilliği görevini üstlendi. Bu arada CHP Kadıköy İlçe Yönetim Kurulu üyeliğini de sürdürdü. 1999 yılında yeniden CHP Belediye Meclis Üyeliği'ne seçildi ve Kadıköy Belediyesi Başkan Vekilliği görevini yürüttü.

2002'DE CHP İSTANBUL İL BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

3 Kasım 2002′de CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı oldu. Bu görevi 2005′in sonuna kadar sürdürdü. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde bir kez daha CHP'den Kadıköy Belediye Meclis Üyesi seçildi ve Belediye Başkan Vekilliği'nin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği görevini de üstlendi.

MAKALE YAZMAYA BAŞLADI

Bu dönemde düşüncelerini ifade edebilmek amacıyla, çeşitli gazete ve dergilerde makaleler yazmaya başladı. Halka ve Olaylara Tercüman, Siyasal Birikim, Serhat Kars, Gazete Kadıköy, Forum Diplomatik Gazeteleri ile Internethaber.com ve Gerçekgündem.com'da köşe yazarlığı yaparak, Türkiye'nin sosyo-ekonomik yapısı ve yerel yönetim sorunlarına ilişkin 300′ü aşkın makaleye imza attı.

CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI GÖREVİNE ATANDI

Sosyal sorumluluk projelerinde de aktif rol üstelenen ve yaklaşık 7,5 milyon insanı temsil eden Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olan Gürsel Tekin, 14 Ağustos 2007 tarihinde, Milletvekili Genel Seçimleri nedeniyle boşalan CHP İstanbul İl Başkanlığı görevine atandı.

14 Şubat 2010 tarihinde yapılan 33. İstanbul Olağan İl Kongresi'nde, tekrar aday gösterilen Gürsel Tekin geçerli oyların tamamını alarak 2. nci kez CHP İstanbul İl Başkanı seçildi.